Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor

Uzmanlar bu konuda ayrışıyor. Yapılan açıklamalara göre bazı uzmanlara göre özellikle6-11 yaş aralığındaki çocukları çok sık banyoya sokmak bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine engel oluyor.  Verilen bilgilere göre; çocukları çok sık yıkamak, derinin sahip olduğu doğal ve koruyucu yağların yok olmasına neden oluyor. Bu da egzama gibi cilt problemlerine sebep oluyor.

Uzmanlar, kuru cilt tipine sahip yetişkinlerinde vücutlarını sık sık sabunla yıkamamaları gerektiğini vurguluyor.

Diğer bir uzman görüşüne göre ise; çocuklar hasta olsa bile sık banyo yaptırılmalı. Bu görüşü savunan uzmanlara göre önemli olan banyo yapıp hasta olmak veya hastayken banyo yapmamak değil, önemli olan virüs kapmamak. Hatta uzmanlar hastalık döneminde hijyene özellikle dikkat edilmesi gerektiğini de vurguluyor.

BEBEKLER NE SIKLIKLA BANYO YAPTIRILMALI

Çocukluğa henüz adım atmamış bebekler için ise banyı sıklığını uzmanlar haftada bir kez ve kısa süreli olmalı şeklinde yorumluyor. Özellikle saç derilerinin fazla yıkanmaması gerektiğinide vurguluyorlar. Bebekleri yıkarken kullanılan sabun ve şampuan içeriklerinin dikkatle seçilmesi gerektiğini belirten uzamanlar, sık yıkanması gereken durumlarda sabun ve şampuandan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu