Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıda dijital dönüşümün önemine vurgu yaparak Ulusal Yargı Ağı Sistemi (UYAP)'nın dünyaya örnek gösterilecek bir proje haline geldiğini belirtti. UYAP, 2,1 milyon aboneye sahip ve 54 kurumla 175 entegrasyona sahip. Ayrıca e-Devlet’te 28 alanda hizmet veriliyor.

UYAP, vatandaş, avukat, arabulucu, uzlaştırmacı, bilirkişi, kurum ve e-Satış portallarında hizmet sunuyor. Bu uygulamalar, yargı süreçlerinin kısalmasını ve adalete erişimin kolaylaşmasını sağlıyor. Özellikle uzlaştırma ve arabuluculuk portalları aktif olarak kullanılıyor. UZLAŞTIRMA’da 378 bin, ARABULUCULUK’ta 329 bin kullanıcı bulunuyor. E-Satış portalı ise 22 milyon kullanıcıya hizmet veriyor.

Avukat Portal Uygulaması, 180 bin avukat tarafından kullanılıyor. CELSE Mobil Uygulaması ise 71 bin 137 kullanıcıya hizmet sunuyor. Vatandaş Portalı, 19 milyon 884 bin vatandaş tarafından tercih edildi. E-Adalet Vatandaş Mobil Uygulaması ile vatandaşlar taraf olarak kayıtlı oldukları dava dosyalarını takip edebiliyor.

23 Ağustos 2024 cuma hutbesi konusu “ Adab-ı Muaşerette de Rehberimiz Allah Resûlü (s.a.s)’dir” 23 Ağustos 2024 cuma hutbesi konusu “ Adab-ı Muaşerette de Rehberimiz Allah Resûlü (s.a.s)’dir”

UYAP Mevzuat mobil uygulaması sayesinde hakim, savcı, avukat ve diğer yargı çalışanları mevzuat ve yüksek yargı kararlarına kolayca ulaşabiliyor. Bu uygulama, 67 bin 769 kez indirildi 

Kaynak: iha