Ter kokusu, cildimizde yaşayan bakteriler ter attığında asitlere dönüşürken vücudumuzun verebileceği hoş olmayan bir koku. Kötü kokular hem sosyal ilişkilerimizi hem de kişisel hayatımızı olumsuz etkiler. Peki, ter kokusuna doğal çözüm var mı? İşte birkaç ipucu…

LİMON SUYU

Bir limonu kesip yarısını sıkın ve pamuk yardımıyla sık terleyen bölgeye sürün. Eğer limon suyunun asitli oluşu sizi rahatsız ederse yarım bardak suyla karıştırarak da kullanabilirsiniz. Limon suyu ter bölgesinde bakterilerin yaşamasına izin vermez Bu da ter kokusunu engellemeye yardımcı olur.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesini banyodan önce pamuk yardımıyla koltuk altınıza sürüp birkaç dakika bekleyin ve suyla durulayın ardından banyo yapabilirsiniz. Bu ter kokusuna fırsat vermeyecektir. Ayrıca iki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyip yemeklerden önce günde üç defa içerseniz aşırı terlemeyi azaltabilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın özellikle koku giderici bir özelliği olduğunu biliyor muydunuz? Bu çay dünyada en çok tüketilen çaylardan biri. İçerdiği yararlı bileşenler sayesinde pek çok faydası bulunan yeşil çay ter kokusu için de birebir. Her gün düzenli olarak yeşil çay içmeniz ter kokusunu gidermenize yardımcı olur.

ALIÇ ÇAYI

Alıç çayının kalp sağlığına olan faydasının yanı sıra bir diğer özelliği de ter kokusunu önlemesi. Alıç çayı hoş kokulu bir çay olması sebebiyle kötü kokulara savaş açar ve vücudunuzda ferah bir atmosfer yaratır.

Alıç çayı nasıl yapılır: Bir su bardağı kaynar suya bir yemek kaşığı kuru alıç yaprağı ekleyin ve 10- 15 dakika demleyin. Ardından soğuyan çayı süzerek bir sprey şişesine boşaltın. Bunu bir deodorant gibi terleyen bölgelere sıkabilirsiniz.

Raflar yeşil muzlarla dolu: Etilen gazının oynadığı rol büyük! Raflar yeşil muzlarla dolu: Etilen gazının oynadığı rol büyük!

BİBERİYE KÜRÜ

Biberiye, bakteri ve mantar nedeni ile olan kokuları önlemek için kullanılır. Biberiye kürünün kullanımı şöyle: 4 bardak su içine yarım fincan kurutulmuş biberiyeyi ekleyin ve yaklaşık 5 dakika demleyin. Ardından çayı süzün ve bu suyu banyo yapmadan önce özel bölgeniz dışında terleyen yerlere sürüp sonra banyo yapın. Ancak vücudunuz tahriş olursa kullanmayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu