Tansiyon hastalığı dünya genelinde sık rastlanan hastalıklardan biri. Hemen her yaşta olabileceği gibi genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkıyor. Yüksek tansiyon sorununu kontrol altına almak bazı besinlerle mümkün. İşte tansiyonu kontrol altına almanıza yardımcı olacak besinler…

Yaban mersini ve çilek

Yapılan araştırmalar bu iki meyvenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu ve tansiyonu dengelediğini gösteriyor. Ancak kişinin bireysel özellikleri dikkate alınmalı.

Muz

Potasyum açısından oldukça zengin olan muz kan damarlarının gerginliğini azaltarak tansiyonu dengelemeye yardımcı olur.

Yulaf

Yulaf, içeriğinde beta-glukan lifini içerir. Kalp sağlığı içim önemli yere sahip olan yulaf kan basıncını da düşürerek tansiyonu dengeler.

Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler, nitrat açısından oldukça zengindir. Gün içerisinde bir su bardağı kadar yeşil yapraklı sebze tüketilmesi önerilir. Böylece kan basıncı düşer ve tansiyon dengelenir.

Nar

Narın içerisinde yararlı antioksidanlar ve yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı bileşenler vardır. Günlük nar suyu tüketmek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

İbrahim Saraçoğlu en kıymetli kuruyemişleri açıkladı: Ceviz, Antep fıstığı, kabak çekirdeği... İbrahim Saraçoğlu en kıymetli kuruyemişleri açıkladı: Ceviz, Antep fıstığı, kabak çekirdeği...

Bitter çikolata

Tüketim miktarına dikkat etmek şartıyla içerisinde flavonoid bulunan bitter çikolata tüketmek kan basıncı ve tansiyonu ayarlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu