YAŞAM

Sonbahar yaklaşıyor: Mevsim geçişi temizliğini kolaylaştıracak öneriler

Yazın bitmesine az bir zaman kaldı. Sonbahar genellikle insanların evde vakit geçirdiği mevsimlerden biri. Peki evinizi sonbahara nasıl kolayca hazırlayabilirsiniz?

Abone Ol

Mevsim değişiklikleri herkesin ruh halinde bazı değişimlere sebep olabilir. Bu ruh halini iyi yönetebilmek için temizlik yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri. Ancak temizlikten korkuyorsanız işte sonbahar temizliği öncesi işinizi kolaylaştıracak bazı öneriler…

1. Mutlaka liste yapın

Sonbahar temizliğine başlamadan önce liste yapabilirsiniz. Böylelikle kendinizi daha iyi programlayabilirsiniz. Böylece temizlenecek yerleri unutmazsınız ve daha iyi organize olursunuz.

2. Kullanılmayacak eşyaları depolayın

Kışın kesinlikle kullanılmayacak eşyalarınız mutlaka vardır.  Bunları güzelce paketleyip kaldırın. Böylelikle önümüzdeki yaza kadar eşyalarınızı temiz ve kullanılabilir şekilde saklayabilirsiniz.

3. Klimanızı mutlaka temizleyin

Sıcak havalarda kullandığınız klimanızın performansının düşmemesi ve sonra ki yaza sizi hasta etmeden ve iyi kullanılır olabilmesi için temizleyin.

4. Detaylı temizlik yapın

Mevsim geçişlerinde temizlik yaparken detaylara odaklanmak önemli. Her zaman ulaşamadığınız yerleri mevsim geçişlerinde temizleyin. Üstelik evde daha fazla vakit geçireceğiniz için detaylı temizlik sizi rahat ettirir.

5. Fazlalıkları atın

Evdeki fazlalıkları atmak yenilenmiş, taze ve huzurlu bir ortama geçiş yapmanızı sağlar. Ev temizliği yaparken aynı zamanda yazdan kalan ve kışın da ihtiyacınız olmayacak eşyaları ortadan kaldırın.

6. Giysi dolabınızı düzenleyin

Mevsim geçişleri en çok dolaplarla hissedilir. Yazlıkları kaldırıp sonbaharda giyeceğiniz kıyafetleri ortaya çıkarmadan önce bazı eşyalardan kurtulmanız gerekiyor olabilir. Yazlıkları kaldırıp sonbahar da giyeceğiniz kıyafetleri gardırobunuza yerleştirmeden önce detaylı bir inceleme yapmak da iyi bir fikir olabilir. Böylece yeni bir şey almanız gerekiyor mu veya almak istediğiniz üründen elinizde var mı görmüş olursunuz.

7. Mutfağınızı temizleyin

Sonbahar temizliği sırasında mutlaka müdahale edilmesi gereken yerlerden biri de mutfak. Tarihi geçen ürünler baharatlar veya daha çok yazın tüketilen gıdaları böylece görmüş olur ve buzdolabınızı da sonbahara hazırlarsınız.