Gerek estetik anlayış gerek kültür olarak pek çok insan kına yakıyor. Öte yandan kınanın alternatif tıpta güçlü bir ağrı kesici olduğu düşünülüyor. Kına, sinir sistemine olumlu etkileriyle dikkat çekiyor.

Kına yakmanın estetik görünüm dışında farklı faydaları da var. Kına güçlü bir ağrı kesici olmakla beraber cilt problemlerini, saç dökülmesini ve daha birçok rahatsızlığı olumlu yönde etkiliyor.

Kına ve elma sirkesi karıştırılarak kullanıldığında ise sinir sistemindeki 4 bin hücre aynı anda hızını artırıyor. Bu artış sayesinde kına vücudu yenileyen etkili bir formül.

Ayrıca kına kan dolaşımını hızlandırarak ayakların da rahatlamasını sağlıyor.  Pek çok kişi yoğun işlerde çalışıyor ve ayaklarının rahatlamasına ihtiyaç duyuyor. Kına yakmak kaslarda biriken gerginliği azaltır

Yaş fark etmiyor: İğne korkusu zorlu bir fobi Yaş fark etmiyor: İğne korkusu zorlu bir fobi

Yaz aylarında ayaklar sıkça terler ve ayak kokusu ortaya çıkar. Kına yakmak bunun önüne geçerek rahatsız edici durumları önler. Kınanın yara iyileştirme özelliği de bilinen özellikleri arasında. Kına yakmak genelde ayağında çatlaklar, küçük yaralar veya nasırlar olan kişiler için tavsiye edilir.

Geleneksel tıpta doğal ilaç olarak bilinen kınayı zararlı toksinlerden arınmak için kullanmak oldukça mantıklı. Sirkeyle de birleşince çok daha faydalı olacaktır.

Kınanın saç dökülmesinden ayak problemlerine olumlu pek çok etkisi var. Geleneksel olarak gelinler kına gecelerinde avuç içlerine kına yakarlar. Avuç içine sürülen kınanın ise baş ağrısına iyi geldiği söyleniyor. Bununla birlikte zeytinyağı ile karıştırılarak uygulandığında sırt ağrılarını gidermede faydalı.  Parmak aralarındaki kaşıntıyı önleyerek mantar problemini ortadan kaldırır.

Kına ve sirke ayrı ayrı pek çok sağlık sorununa faydalıyken bir araya gelince romatizmal ağrıları da rahatlatır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu