Hemen her gün uzmanların veya farklı kanalların bitkisel çaylar hakkındaki önerilerini duyuyor ve uyguluyoruz. Ancak bitki çaylarını dikkatli ve ölçülü tüketmek gerekiyor. İşte, ölçülü tüketilmesi gereken o bitki çayı...

Sağlıklı olarak bilinse de her gıdanın fazlası zararlı olabilir. Aşırı tüketim vücudun dengesini bozabilir. Nane çayı, birçok insan için ferahlatıcı ve sağlıklı bir içecek olarak kabul edilirken bazı durumlarda zararları da olabiliyor.

Uzmanlara göre, nane çayının tüketimi mide-bağırsak sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Nane çayı, sindirimi kolaylaştıran özellikleriyle bilinir. Ancak fazla miktarda tüketildiğinde mide ekşimesi ve asit reflüsü gibi sorunlara yol açabilir.

Nane çayını fazla tüketmenin sonuçları neler?

CİLTTE DÖKÜNTÜ

Nane çayı alerjik reasksiyonlara sebep olabilir. Nane bitkisine karşı alerjisi olan kişiler; nane çayı içtiklerinde ciltte döküntü, kaşıntı, şişlik veya solunum zorluğu gibi semptomlar yaşayabilirler.

HAMİLELER DİKKAT ETMELİ

Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler

Nane çayı, hamilelik ve emzirme dönemlerinde dikkatli tüketilmesi gereken bir bitki çayı. Nane, rahim kaslarını gevşetici etkiye sahip olabilir ve bu durum da düşük riski yaratabilir. Bu sebeple hamile olanların bu çayı tüketmesi önerilmez.

Editör: Yasemin Dülgeroglu