Scooby-Doo, 1969-1986 yılları arasında ABC televizyonunda yayınlanmış bir çizgi diziydi Çizgifilmin asıl amacı bize aslında gerçek canavarların insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyordu.Hanna-Barbera tarafından yapılmış olan çizgi film Dört arkadaş ve bir köpeğin maceralarını konu almakta.

İşte Scooby-Doo hakkındaki bilinmeyen gerçekler;

Çizgi filmlerdeki şiddete karşı olarak ortaya çıkarıldı.
Her zaman mantıklı bir açıklama vardı.
Scooby Doo’nun adı bir şarkıdan geliyor.
Scooby Doo'nun tasarımı, birkaç farklı köpek ırkının özelliklerini birleştirerek oluşturuldu.
İlk konsepti, "Mystery Five" ya da "Who's Scared?" olarak adlandırılmıştı.
Her seride kendini geliştiren bir çizgi filmdi.
Scooby Doo, orijinal ismi değil.
Shaggy’nin de başka bir adı vardı.
Shaggy, seslendirme sanatçısı sayesinde vegan oldu.
Velma'nın gözlükleri sonradan ortaya çıktı.
Gizem Makinesi’ni ilk bulan Fred’ti.
Birçok başarıya imza attı ve Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi.
Dünya çapında bir fenomene dönüştü.
Scooby Doo’nun bir müzesi var.

Geleneksel birçok meslek gibi "Çubukçuluk" mesleği de tükenmekle yüz yüze Geleneksel birçok meslek gibi "Çubukçuluk" mesleği de tükenmekle yüz yüze

Obur ve bahtsız Shaggy Rogers

Scooby-Doo çizgi dizinde yer alan Shaggy Rogers karakteri tüm gizemleri çözen bir takımın üyesidir. Hatta diyebiliriz ki ana karakter olan Scooby-Doo köpeğinin de sahibidir. Bu karakterin özellikleri arasında yeşil ve bol bir tişört, yine bol kahverengi bir pantolon sayılmaktadır. Karakter oldukça zayıftır ve üzerine giydiği bu kıyafetlerin hepsi kendisine göre oldukça boldur. 

Karakterin saçları sarı renklidir. En bilindik özelliği ise Scooby-Doo’nun en yakın arkadaşı olmasıdır. Bu karakter hem korkak hem de yemek gördüğünde dayanamaz olmaktadır. Karakter korkak olduğu için Scooby-Doo ile birlikte dizideki korkunç karakterlerle yani canavarlarla ilk bu iki kişi karşılaşmaktadır. Kısaca Shaggy Rogers ve Scooby-Doo ayrılmaz ikili gibidir. 

Korkak ama sevimli, köpeğimiz Scooby-Doo

Shaggy Rogers karakterinin köpeği ve çizgi diziye ismini veren karakter işte Scooby-Doo köpek karakteridir. Scooby-Doo evcil bir köpek olmaktan öteye geçmiştir. Shaggy Rogers karakterinin en yakın arkadaşı olmayı başarmıştır. 
Elbette ki Scooby-Doo normal evcil köpekler gibi değildir. En büyük özelliği konuşabiliyor olmasıdır. Hatta Scooby-Doo konuşmalarında kelimelerin önüne R harfini getirerek konuşmaktadır. Bu da ona karakteristik bir özellik katmaktadır. 
Scooby-Doo köpeğinin mavi renkte bir tasması vardır. Tüyleri ise kahverengidir. Tasmasının üzerinde de isminin baş harfleri olan SD harfleri bulunmaktadır. Scooby-Doo da tıpkı sahibi gibi iştahlıdır. Sahibiyle kendisinin ortak özelliği de yemek yemeği sevmeleridir. İki karakterde diğer karakterlere göre daha korkaktır. Scooby-Doo köpeğinin sahibi Shaggy Rogers karakteriyle bir diğer ortak özelliği de canavarlardan, hayaletlerden korkma özellikleridir. 

Zeki  Velma Dinkley 

Scooby-Doo ve arkadaşlarının gizemleri çözmedeki kaptan kişisi Velma Dinkley karakteridir. Çünkü bu karakter çok zekidir. Aynı zamanda yakalanan kişinin suçu neden işlediğini bu karakter çözmektedir. Kötü adamların suçu nasıl işlediğini de çözer ve polislere anlatır. Velma Dinkley karakteri kadın bir karakterdir. Üzerinde genellikle turuncu bir kazak vardır. Kırmızı bir etek giymektedir. Saçları ise bu karakter en belirgin karakteristik özelliğidir. Kısa ve kahküllü saçları vardır. Bu karakteri gözlüksüz görmek mümkün değildir. Siyah, kare ve büyük gözlükleri vardır.

Ekibin beyni Fred Jones

Scooby-Doo ve arkadaşlarıyla beraber gizemleri çözen bir diğer karakter de Fred Jones karakteridir. Bu karakter genellikle mavi yakalı bir gömlek giymektedir. Turuncu renkte bir fular takmakta ve mavi renkte İspanyol paça bir pantolon giymektedir. Karakterin ayakkabısının rengi de hardal sarısıdır. 
Kötü adamları yakalamak için tuzak kuran karakter Fred Jones karakteridir. Bu karakter tuzakları kurarken tüm detayları düşünmektedir. Kısaca gizemleri çözmede öncü kişi Fred Jones karakteridir. İpuçlarını genellikle Fred Jones, Daphne Blake ve Velma Dinkley birlikte aramaktadır. 

Güzeller güzeli saf Daphne Blake

Scooby-Doo ve diğer grup arkadaşlarıyla beraber gizemleri çözmeye çalışan bir diğer karakter de Daphne Blake karakteridir. Bu karakter beceriksiz olmasıyla bilinmektedir. Bu beceriksizliğine karşılık da oldukça coşkulu bir yapıya sahiptir. Karakter fiziksel olarak oldukça güzel yaratılmıştır. Bu yüzden de güzelliği ile takım arkadaşlarına yardım etmektedir. Fakat güzelliği sebebiyle genellikle kötü insanlar tarafından kaçırılmaktadır. 
Scooby-Doo ve diğer karakterler de Daphne Blake karakterini kurtarmaya gitmektedir. Diğer karakterlere göre Daphne Blake kendini çok geliştirmiştir. Usta bir modacı, siyah kuşak bir dövüşçü ve başarılı bir gazetecidir. Bu karakter kadın olması nedeniyle her daim pembe külotlu çorap, mor elbise, mor ayakkabı ve yeşil fular giymektedir. 

Kaynak; https://yucex.com/
 

Editör: Merve Kiraz