Rüyada evde yılan görmek neye işaret? Rüyada evde yılan görmek neye işaret?

Ev yapımı organik salçalar hem lezzetiyle hem de vitamin kaynağı olması bakımından ön plana çıkıyor. Uzmanlara göre domates ve biber salçası, kalp sağlığını koruyor, kanser riskini azaltıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Tam salça yapma mevsimindeyken evlerde salça yapma telaşı sürerken haberimizde salçanın faydalarını derledik. İşte detaylar…

ŞİFA KAYNAĞI

Yemekleri tatlandıran salça önemli bir besin kaynağı. Uzmanlar yüzyıllardır kullanılan salçanın ev yapımı olanının daha vitaminli olduğunu uygun koşullarda saklanıp tüketildiğinde şifa kaynağı olduğunu belirtiyor.

GÜNEŞİN ENERJİSİNİ İÇERİYOR

Domates salçası yapılırken elde edilen pürenin güneşte bekletilmek suretiyle salça haline gelmesi konusunda uzmanlar, güneş enerjisini yani D vitamini içerdiğini belirterek öneriyor. Öte yandan biber salçası da aynı şekilde güneş altında bekletildiğinde vitaminleri artarak size fayda sağlar.

EV YAPIMI SALÇA SAKLAMA KOŞULLARI

Salça oksijene maruz kaldığında hızla bozularak renk, tat ve dokuda değişikliğe uğrayabilir. Doğru saklama kuralları ise şöyle:

Salça için doğru kaplar seçilmeli, kavanozlar camdan ve kapakları da hava geçirmez olmalıdır. Kavanozları kullanmadan önce mutlaka iyi sterilize edilmelidir. Öte yandan kapaklarının sıkı bir şekilde kapatılması gerekir.  Bu işlemlerden sonra salça, kiler veya dolap gibi serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Isı dalgalanmalarının olmadığı ve doğrudan güneş ışığının girmediği alanlar seçilmelidir. Salçaların 6-8 ay içinde tüketilmeleri önerilir.

KANSERE ve KALP HASTALIKLARINA KARŞI KORUYUCU

Ev yapımı salça içeriğinde bulunan faydalı antioksidanlar sayesinde kardiovasküler hastalık riskinin düşürür. Öte yandan likopen içeriği ile kansere karşı iyi bir koruyucu olarak kullanılabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu