YAŞAM

Para tuzağı olan cilt bakım ürünleri

Bakım rutinlerinde kullanılan bilinenin aksine amacını karşılamayan, hemen hemen herkesin bakım rutininde bulunan bakım ürünleri…

Abone Ol

1-    Yüz temizleme cihazları: Bu cihazlar cildi tamamen arındırmayı vadediyor ancak bunu yaparken cildinizi tahriş etme riski oluşturuyor. Güvenilir bir bakım ürünü ile yalnızca özenli bir ovalama ile cildi temizlemek pek tabi mümkün.

2-     Kâğıt maskeler: Nemlendirme ve aydınlatma etkili olan bu ürünler cilde geçici bir ışıltı sağlar. Düzenli olarak uygulanmayan güzellik rutinleri cilde uzun süreli bir fayda sağlamaz. Sağlıklı bir cildin sırrı cildin ihtiyacı olan bakımı düzenli olarak uygulamaktan geçer.

3-    Gözaltı kremleri: Gözaltı şişliği ve morluğu nedeniyle kullanılan bu kremler içinde bulundurduğu kafeinle dolaşımı hızlandırarak ciltte kısa süreli bir etki sağlar. Ancak bu kısa etki ekstra bir para harcamadan çay demiyle de sağlanabilir.

4-    Kolajen kremleri: Kolajenin cildinizin sağlığı için çok önemli bir protein olduğu gerçek. Ancak kolajenin krem içerisinde cilde nüfus etmesi neredeyse imkansız. Kolojen için protein gibi besin olarak tüketilmesi gerekir.

5-    Selülit kremleri: Selülit ciltten değil anatomiden kaynaklanır. Cilt altınızdaki yağ dokusunun yerleşimi, dışarıya yansır bunu herhangi bir krem değiştiremez. Kullanılan kremler kısa süreli dolaşımı artırsa da sonuç olarak bir etki göstermez.

6-    Kırık saç serumları: Saç kırıklarınızı iyileştirmeyi vaat eden çoğu ürün fayda sağlamaz. Kırıklara karşı en iyi çözüm saç kesimi. 

7-    Makyaj mendilleri: Mendiller ciltteki makyajı dağıtarak bir kısmını alabilir ancak derinlemesine bir temizlik sağlamazlar. Sürekli makyaj mendili kullanımı cildinizde makyaj birikmesine ve gözeneklerinizin tıkanmasına neden olabilir.