EKONOMİ

Okul alışverişi yaparken tasarruf etme yolları

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala öğrencileri heyecan aileleri ise telaş sardı.

Abone Ol

Ekonominin kötü seyrettiği zamanlardan geçerken aileler bir yandan çocuklarının her istediğini almak istiyor. Bir yandan da tasarruf etmek zorunda kalıyor.

Peki, okul alışverişi sırasında nelere dikkat etmek gerekir ve hangi kalemlerde ve nasıl tasarruf edilebilir?

Öncelikle alışveriş listesi oluşturun:

Yaz tatilinin bitmesine az bir zaman kaldı. Artık okula dönüş dönemi yaklaşıyor. Alışveriş yapmadan önce yapacağınız iyi bir planlama ve liste ile okul alışverişinizi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız alışveriş listesi ile birlikte hem okul alışverişini keyifle tamamlayabilirsiniz hem de ihtiyaçlarınızı netleştirdiğiniz için bütçenize dost alışveriş alternatiflerini daha iyi değerlendirebilirsiniz.

İnternetten araştırarak fiyat karşılaştırması yapın:

Almak istediğiniz ürünün farklı siteler ve mağazalardaki fiyatını araştırarak az bir fark olsa da bile daha uygun olanı alabilirsiniz. Bu diğer ihtiyaçlarınızı karşılarken size küçük bütçeler kazandırabilir.

Sahip olduğunuz kırtasiye malzemelerini gözden geçirin:

Genellikle bazı eşyalar birkaç yıl kullanılabiliyor. Alışveriş listesi yapmadan önce bir önceki eğitim yılından kalan ve kullanılabilir durumda olan eşyaları kontrol edip mevcutta bulunanları tekrar almayarak tasarruf edebilirsiniz.

Kıyafetlerden tasarruf edin:

Çocuklar çok hızlı büyüyorlar. Hızla büyüyen çocuklar için yeni okul formaları almak gerekebiliyor. Ancak, eğer büyük çocuğunuz varsa onun kıyafetlerinden kardeşine uyumlu ve kullanılabilir olanları seçebilir, böylece hemen büyüyecek çocuk için yeni bir şey almamış olursunuz.

Kaliteyi göz önünde bulundurun:

Ayakkabılar, montlar, sırt çantaları, suluklar, beslenme çantaları, kalem kutuları, hatta kalemler gibi malzemeleri satın alırken uzun süre kullanılabilecek olanları seçmelisiniz. Fiyat olarak uygun ancak daha düşük kalitede ve çabuk yıpranacak bir giysi ya da malzeme satın aldığınızda kısa vadede size karlı görünebilir ancak yıl içinde tekrar bir masraf çıkabilir. Anlık olarak size pahalı gelse de uzun vadede kar edebileceğiniz ürünlerde masraftan kaçmamanızda fayda var.