Ocaktaki inatçı yağ lekelerini temizlemek için kimyasal yerine doğal yöntemler arıyorsanız, hem etkili hem de çevre dostu çözümler var. İşte ocaktaki yağları temizlemek için uygulayabileceğiniz bazı pratik ve doğal yöntemler

Karbonat ve Sirke Karışımı ile ocak temizliği

Karbonat, yağ lekelerini emme ve çözme konusunda çok etkili bir madde. Sirkenin ise temizlik alanında güçlü asidik özellikleri var. Bu iki maddeyi eşit miktarda karıştırın. Bu karışımı yağlı alanlara dökün ve birkaç dakika bekletin. Ardından bir süngerle ovalayarak temizleyin. Son olarak, suyla durulayın. Böylece kalıntılardan kurtulabilirsiniz.

Limon ve Tuz karışımı ile ocak temizliği

Limon asidik bir yapıya sahiptir. Bir limonu ikiye kesip, iç kısmına tuz serpin. Bu limonla yağlı yüzeyleri ovalayın. Limonun suyu ve tuz, yağları söküp atar. Aynı zamanda limon hoş bir koku da bırakır. Bu temizleme sonrası suyla durulamanız yeterli.

Zeytinyağı ve Sirke ile ocak temizliği

Yağ temizlemek için yağ kullanılır mı demeyin. Eşit miktar zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak bir sprey şişesine koyun. Yağlı yüzeylere sıkın ve birkaç dakika bekletin. Ardından bir bezle silin. Böylece inatçı lekelerden kurtulmanız mümkün.

Bulaşık Deterjanı ve Sıcak Su ile ocak temizliği

Aslında her an elinizin altında olan pratik bir çözüm. Sıcak suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yağlı yüzeylere dökün ve birkaç dakika bekletin. Ardından bir süngerle ovalayarak temizleyin ve durulayın.

Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler

Beyaz Sabun ve Su ile ocak temizliği

Beyaz sabun her zaman doğal bir temizleme kaynağı olmuştur. Sabunu sıcak su ile karıştırarak bir solüsyon hazırlayın. Bu karışımı yağlı yüzeylere uygulayın ve bir süngerle ovalayın. Ardından suyla durulayın. Bu şekilde yağ lekelerinden kurtulun.

Editör: Yasemin Dülgeroglu