Makyajında romantiği olur mu demeyin… İşte romantik makyaj yapmanın yolu Makyajında romantiği olur mu demeyin… İşte romantik makyaj yapmanın yolu

Film keyfi yaparken kucağımızda büyük bir tabakla yediğimiz patlamış mısır kilo aldırır mı? Diyette yenir mi? Kaç kalori? İşte detaylar…

Severek tüketilen mısır için uzman isimlere sürekli danışılan bir konu mısırın kilo aldırıp aldırmayacağı. Keyif yaparken vazgeçilmez olan mısır hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Patlamış mısır tam tahıllı bir besindir. Yapılan araştırmalara göre mısır azalmış inflamasyon ve kalp hastalığı riski gibi sağlık yararları ile ilişkilendirmekte. Bununla birlikte, patlamış mısır tiamin, niasin, piridoksin, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganez gibi birçok önemli besin maddesini önemli miktarlarda içerir. Uzmanlara göre patlamış mısır, vücuttaki serbest radikallere savaş açar ve koruma sağlar. Patlamış mısır, dolaşımı ve sindirim sağlığının iyileştirilmesi ve çeşitli kanser türleri riskinin azaltılması gibi sağlık yararları ile de ilişkilendirilir.

Patlamış mısır yüksek miktarda lif içeren bir ürün. 1 kase patlamış mısırda yaklaşık 6 gram lif bulunuyor. Günlük önerilen lif alım miktarı 25-30 gram olduğuna görepatlamış mısır günlük lif ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar. Yapılan araştırmalar göre yeterli miktarda lif alımı kalp hastalığı, obezite ve tip 2 diyabet gibi birçok hastalık riskini azaltabilir, sindirim sağlığını geliştirebilir ve kilo vermeye yardımcı olabilir.

Patlamış Mısır Kaç Kalori?

1 su bardağı yağsız patlamış mısır 71 kaloridir. Bu da ortalama 1 dilim ekmeğe eşdeğer miktarda karbonhidrat içerir. Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi yaratarak günlük kalori almayı azaltmaya yarayan mısır diyet sürecinde de 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir. Ancak paketli mısırlar yerine evde sağlıklı şekilde patlatılmış mısırlar tavsiye edilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu