YAŞAM

Meditasyon çılgınlığı devam ediyor: Ormanda yalnız kalıyor, buz dolu fıçıya giriyorlar

Aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu pek çok kişi son zamanlarda popüler hale gelen çeşitli meditasyon yöntemlerini deniyor.

Abone Ol

Fiziksel ve zihinsel olarak rahatlık sağladığına inanılan yoga ve meditasyon çeşitlerini yapanlar arasında, meslek, yaş, statü, cinsiyet fark etmeksizin her kesimden insan bulunuyor.

Peki nedir bu meditasyon çeşitleri?

KARANLIK İNZİVA

Karanlık inziva olarak adlandırılan meditasyon türünde katılımcılar üç gün boyunca gözleri bantlı şekilde yaşıyorlar. Katılımcılar temel ihtiyaçlarını ise eğitmenlerin yardımıyla karşılıyorlar. Tek kişilik odalarda uyuyan katılımcılardan daha sonra ise ormanlık alanda yalnız bırakılarak duygularıyla kaldıkları binayı bulmaları isteniyor.

Bu meditasyonla kişilerin kalp gözünün açılması benliklerinin bulunması sağlandığı amaçlanıyor.

BUZ FIÇISI

Buz meditasyonla katılımcıların zihinsel kontrolünün gelişmesi amaçlanıyor. Böylece kişinin odaklanma, stresle başa çıkma, duygusal dengeyi artırma özelliklerinin yükselmesi bekleniyor. Araştırmalar bu metodun bağışıklık sistemi üzerinde de olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor.

Ancak bu ve benzeri meditasyonlar konusunda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık kişiden kişiye değişiklik gösterebileceğinden fazla araştırma gerektiriyor.