Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün! Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün!

Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlaya makyaj türüne romantik makyaj deniyor. Öte yandan bu makyaj türü daha sade makyaj olarak da düşünülebilir. Peki romantik makyaj nedir ve nasıl yapılır?

Romantik makyaj nedir?

Romantik makyaj abartısız makyaj olarak adlandırılan, cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan makyaj türüdür.

Romantik makyaj nasıl yapılır?

Romantik makyaja başlamadan önce mutlaka nemlendirici sürülmelidir. Nemlendirici uygulamasından sonra sıra cildi canlı gösterecek fondöten kullanılmalı. Eğer kapoatılması gereken bir cildiniz yoksa BB kremleri tercih edebilirsiniz. Daha doğal bir görünüm için fondöten ya da BB kremi fırça ya da makyaj süngeri ile sürmelisiniz.

Ardından göz altında ki kusurları kapatmak için fırça ile kapatıcı uygulayın. Çok yoğun uygulamamaya ve iyice dağıtmaya özen gösterin.

Romantik makyajın en önemli adımı gözler. Gözlere abartmadan kahve veya bronz tonlarda far kullanın ve gölgeleme yapın. İnce ama kuyruklu bir eyeliner çekin. Hafif bir maskara sürün.

Kaşlarınızı önce tarayıp tonuna uygun bir kalemle hafif darbelerle boyayın. Kaş sabitleyiciyi de ardından sürün. Romantik makyajda yanaklar da çok önemli. Yanaklarda şeftali tonları allık kullanın. Ayrıca doğal renkli bir rujla makyajınızı tamamlayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu