YAŞAM

Kolajen üretimini destekleyip kaz ayaklarına ve gözaltı morluklarına savaş açıyor

Pek çok kişi gözaltı morluklarından şikâyet ediyor. Kişiyi solgun ve çirkin gösteren bu morluklar pek çok sebepten dolayı olabilir.

Abone Ol

Gözler yüzün en dikkat çekici bölgesi. Gözaltında oluşan morluklar ise ciltte istenmeyen bir dikkat çekicilik yaratır ve özgüveni olumsuz etkiler. Peki, gözaltı morluklarından kurtulmak mümkün mü? Nasıl yok edilir?

Göz çevresi sorunlarından doğal yöntemlerle kurtulmak aslında çok kolay. Uygulanabilecek basit yöntemlerle, göz çevresi canlanıp tazelenebilir. Daha ışıl ışılve güzel bir görünüme sahip gözaltına sahip olabilirsiniz. Doğa bize bir çok mucize sunuyor. Bunlardan biri de kayısı çekirdeği yağı.

Kayısı çekirdeği yağı, kayısı çekirdeklerinden elde edilen hafif ve besleyici bir yağ olarak karşımıza çıkar. Cilt bakımında kullanımı çok eski yıllara dayanan kayısı çekirdeği yağı özellikle hassas gözaltı bölgesi için sunduğu faydalarla öne çıkıyor.

İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde, gözaltındaki koyu halkaların ince çizgilerin ve şişkinliklerin azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca bu yağ cilt üzerinde nemlendirici etkisi yaratır ve göz çevresinin daha genç ve canlı görünmesini sağlar. Bir diğer faydaları gözaltındaki koyu halkaların ince çizgilerin ve şişkinliklerin azaltılmasına yardımcı olur.

KAZ AYAKLARINA SAVAŞ AÇIYOR

Kayısı çekirdeği yağı, kazayağı olarak adlandırdığımız ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Kayısı çekirdeğinin yağının içeriğindeki A ve E vitaminleri bulunuyor. Bu vitaminler, kolajen üretimini destekler ve cildin daha sıkı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Gözaltındaki ince çizgiler, cildin nem kaybı ve elastikiyet kaybı nedeniyle belirgin hale gelir. Burada devreye giren kayısı çekirdeği yağı, cildi derinlemesine nemlendirerek bu çizgilerin görünümünü yumuşatır ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller.

ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIR

Gözaltında, uyku eksikliği, alerji, kullanılan ilaçlar gibi sebeplerle şişlik meydana gelebilir.  Kayısı çekirdeği yağı, bu şişkinliğin giderilmesine yardımcı olan doğal bir etkiye sahiptir. Kayısı çekirdeği yağının cilde uygulanmasıyla beraber kan dolaşımı artacaktır. Bu sayede gözaltı bölgesindeki şişlikler azalır ve göz çevresi daha dinlenmiş ve taze görünür

NEMLENDİRİR VE BESLER

Gözaltı bölgesi, yüzün diğer bölgelerine göre daha hassas bir yapıdadır.  Bu sebeple de göz çevresinin nemli kalması önemlidir. Kayısı çekirdeği yağı, bu bölgede ihtiyaç duyulan nemi sağlarken cildi besler ve korur. Düzenli kullanımla kayısı çekirdeği yağı, göz çevresinin yumuşak ve esnek kalmasına yardımcı olur. Böylece cilt daha genç ve sağlıklı görünür.

HASSAS CİLTLER KULLANABİLİR

Özellikle hassas cilt yapısına sahip kişiler için bu yağ ideal bir seçim. Hafif ve yatıştırıcı bir yapısı vardır. Cildi tahriş etmez ve güvenle kullanılabilir.