Fark etmediğiniz veya görmezden geldiğiniz kıskançlıklar, çevrenizdeki insanları en sonunda tanıyamayacağınız bir hale getirebilir. Sizi kıskanan kişiler genelde bunu gizlice yapar ve anlaşılmadığını düşünürler. Ancak haberimizde gizli kıskançlığın işaretlerini sizler için derledik.

İşte birinin sizi gizli gizli kıskandığını gösteren işaretler:

1. Överken küçümserler

Sizi kıskanan kişiler elde ettiğiniz başarıları övdükleri esnada küçümseyip yererler. Aslında sizi yüceltiyormuş gibi konuşmalar yapsalar da bu konuşmaların altında agrasif sözlerde kullanırlar.

2. Sürekli etrafınızda dolaşırlar

Kıskanç insanlar sizden uzak duruyor gibi görünürler ama öyle değildir. Tam tersine bu tür insanlar sürekli etrafınızda dolanıp sizi izlerler. Çünkü merak ederler. Sizi kıskanan kişilere baktığınızda hızlı bir şekilde bakışlarını kaçırdıklarını fark etmeniz mümkün.

3. Başarılarınızı küçümserler

Kıskanç kişiler başarıyı yakaladınız her şeyi değersizleştirmeye çalışır ve basit görürler. Bu tür kişilere herhangi bir başarınızdan bahsettiğinizde sizin bu başarıyı hak edecek yeterliliğe sahip olmadığınızı sezdirmeye çalışırlar.

4. Sürekli şanslı olduğunuzu söylerler

Sizi kıskanan kişiler başarılarınızın üstünü gölgelemek için sadece şanslı olduğunuzu söylerler.

5. Başarısızlıklarınız onları mutlu eder

Mezarlıkların tarihte ki süreci ve mermerden yapılmasının sebepleri Mezarlıkların tarihte ki süreci ve mermerden yapılmasının sebepleri

En ufak bir başarısızlığınızda ben söylemiştim imalarında bulunurlar ve konu fark etmeksizin başarısız olduğunuzda alttan alta sevinirler.

6. Hakkınızda dedikodu yaparlar

Sizi kıskanan kişiler kendi kafalarını sürekli sizinle meşgul eder ve çevreye karşı hep dedikodunuzu yaparlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu