Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir? Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir?

Sizde kahve tiryakisiyseniz kahve lekeleri ile mutlaka karşılaşmış olmalısınız. İnatçı lekeler arasında yer alan kahve lekesi en sevdiğiniz kıyafete ya da mobilyaya veda etmenize neden olmuş olabilir. Peki, kahve lekesini pratik bir şekilde çıkarmanın yola yok mu? Elbette var...

1-Deterjan
Kahve lekesi kuru bir leke ise öncesinde ılık bezle halıyı nemlendirin. Ardından deterjanı kahve lekesi olan bölgeye dağıtın ve durulayın. Bu işlemi leke çıkana kadar tekrarlayın.

2-Karbonat 
Özellikle Türk kahvesi lekesinin kurtarıcısı karbonat. En pratik yöntemlerden biri olan karbonatı lekeli bölgeyi ılık bir bez ile ıslattıktan sonra serpiştirin. Karbonatın bol olmasından kaçınmayın. Lekenin rengi açılınca temiz bez ve su ile durulayın.

3-Tuz
Tuz lekedeki nemi artırıp koyu renkli lekenin rengini açar. Dökülen kahvenin üzerine tuz serperek kolayca kahve lekesinden kurtulabilirsiniz.

4- Sirke
Birçok temizlikte ana malzeme olarak kullanılan sirke kahve lekesinde de kurtarıcı rol oynuyor. Bir kap içinde bir miktar sirke ve içme suyunu karıştırın. Lekeli olan bölgeye yedirin. Sirkeli karışımı biraz beklettikten sonra temiz ıslak bir bezle durulayın.

5-Limon
Asidik özelliği ile renk açmasıyla bilinen ve ön plana çıkan limon kahve lekesinde de işinizi kolaylaştırıyor. Bir adet limon sıkın ve üzerine su ekleyin. Karışımı lekenin üzerine dökün ve bekletin. Arından çamaşır makinesinde yıkayın. Lekenin tamamen çıktığını göreceksiniz.

6-Maden suyu
Maden suyunu açın ve lekenin üzerine dökün.
Kahve lekesine maden suyunu dökün. Lekeli alanda kabarcıklar meydana geldiğinde leke çözülmeye başlar. Kısa bir süre bekledikten sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.
 

Editör: Sena ERDOĞAN