1945 yılında ABD'nin Colorado eyaletinde bir mucize yaşandı. Kafası kesildiği halde ölmeyen Mike isimli tavuk  “Başsız Tavuk Mike” olarak tarihe geçti.

Mike, Olsen çiftine ait ait çiftlikteki onlarca tavuktan biriydi. Kesilme sırası ona geldiği zaman çiftlikte tüyleri ürperten o olay yaşandı.

Clara Olsen, 5,5 aylık olan tavuğu aldı ve kesmesi için eşine verdi. Lloyd Olsen ise her zaman olduğu gibi tavuğu kesmek için harekete geçti, bıçağını aldı ve talihsiz hayvanın kafasını bedeninden ayırdı!

Tam o esnada Mike isimli tavuk Lloyd Olsen’in elinden kurtuldu ve etrafta koşuşturmaya başladı!

“Başsız Tavuk Mike” 1091X960

Bazı tavukların kafaları kesildikten sonra birkaç dakika hatta birkaç saat boyunca hareket etmesi rastlanmadık bir şey değildi. Bu nedenle çift ilk olarak bu durumu sakinlikle karşıladı.

Ancak aradan geçen uzun saatlere rağmen Mike hala canlıydı.  5,5 aylık Mike isimli tavuk ertesi gün de hayli sağlıklı görünüyordu.

Malatya'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı Malatya'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

 Lloyd Olsen, sıra dışı tavuk olduğunu anladığı tavuğu beslemeye karar verdi. Bir şırınga buldu ve hayvanın açıkta bulunan yemek borusuna su ve sıvı gıda enjekte etmeye başladı!

Elbette ki tavuğun şöhreti kısa sürede bölgeye yayıldı. Mike yerel basının ve bilim adamlarının ilgi odağıydı. Üstelik onu dünya çapında bir ün bekliyordu.

Kafası kesildiği için gözlerini ve gagasını kaybeden tavuğun beyninin bir bölümü hasar alamamıştı. Kan kaybı da yaşamamıştı. Bu sayede yaşamsal fonksiyonları çalışmaya devam ediyordu.

Başsız Tavuk Mike, 1947 baharında Arizona turnesi sırasında hayatını kaybetti.

Lloyd Olsen, tavuğun yemek borusunu özel bir şırınga yardımıyla düzenli olarak temizliyor, nefes almasını sağlıyordu. Ancak o esnada bu özel şırınga yanında değildi. İşte bu sebeple Mike, kafası kesildikten tam 18 ay sonra, boğularak hayatını kaybetti.  

Editör: Sena ERDOĞAN