Toplumda sık görülen ve hayatı rahatsızlıklardan biri olan idrar kaçırma, sosyal ve psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Kadınlarda bazen erkeklere göre daha çok görülebiliyor. Ancak konusunda uzman olan kişiler yeni bir yoldan bahsediyor.

İdrar kaçırma neden olur?

Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor

Önüne geçilemeyen idrar kaçırma çoğunlukla şu sebeplerden kaynaklanabilir:

Obezite

İlerleyen yaş

İdrar torbası sarkması

Genetik nedenler

Kabızlık

Sistit

Vajinal enfeksiyonlar

İdrar yollarında veya böbrekte taş

Şeker hastalığı

Menopoz

Mesane Pili yöntemi

Uzmanlar hastalara önce ilaç tedavisi uygulandığını ancak işe yaramadığı durumlarda mesane pili ile kalıcı çözümler sağlanabileceği kanısında.  Kalp pili gibi vücuda takılan ve halk arasında da mesane pili olarak bilinen sakral nöromodülasyon, mesanenin sinir sistemine elektriksel uyarılar göndererek, idrar işlevlerini düzene sokmaya yardımcı olur.

Uzmanlar önce test edebilmek için geçici bir tel takıldığını ardından iyileşme durumuna göre mesane pili takıldığını da söylüyor.

Mesane pili hangi hastalıklarda etkili?

Mesane pili ile idrar tutma güçlüğü, sık idrara çıkma, idrar kaçırma, mesane kaynaklı idrar yapamama gibi bozuklukların tedavisinde kullanılıyor.

Öte yandan mesane pilinin tüm fonksiyonlarının kumanda ile kontrol edilebiliyor.  Mesane pili uygulamasının birinci aşaması ortalama 1 saat, ikinci aşaması ise 30 dakikada yapılıyor. Hasta bu aşamalardan sonra da aynı gün ya da bir gün sonra taburcu edilerek, sosyal yaşamına dönebiliyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu