Ülkemizde sayısız tatil rotası var. Bu da seçim yapmayı daha da zorlaştırıyor. Farklı kültürel deneyimler, doğal güzellikler ya da macera dolu aktiviteler arasında tercih yapmak oldukça zor.

İşte Türkiye’ de tatil yapacaklar için öneriler…

KAPADOKYA

Asla eskimeyen ve her zaman merak edilen rüya gibi yerlerden biri. Peri bacaları, balonlar ve gün batımı arasında sakin ve güzel bir tatil yapabilirsiniz. Kapadokya’ya gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında ise: Göreme, Avanos, Ürgüp, Ortahisar sadece bir kaçı. Bölgede tatil yapanlar ayrıca bölgenin yöresel ayva dolması, soğanlama, köftür ve daha pek çok lezzetini de tadacak.

EFES ANTİK KENTİ

Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti, pek çok kişinin de merak ettiği yerlerden. Kendin her noktası ayrı dikkat çekiyor. Bölgede Serapis tapınağını ve Efes Antik tiyatrosunu ziyaret ederek tarihte yolculuk yapabilirsiniz.

DATÇA

Yaz bitmeden masmavi denizin ve güneşin tadını çıkarıp doğayla vakit geçirmek için Datça doğru tercih olabilir. Büklerinde serin sular sayesinde sıcaklarda ferahlayabileceksiniz.

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

Azalan doğal güzelliklerin aksine büyüleyici doğal yerler görmek isteyenler için burası doğru rota olabilir. Termal sularının güzelliği ve şifası gidenleri büyülüyor. Sadece tatil yapmak değil şifada bulmak istiyorsanız travertenleri tercih edebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu