Havuz enfeksiyonları, kirli su ve yetersiz hijyen önlemleri nedeniyle meydana gelebilir ve ciddi sağlık sorunları yaratabilir. Oluşabilecek enfeksiyonlara karşı detaylar haberimizde…

HAVUZ ENFEKSİYONLARI VE BELİRTİLERİ

Sürekli İshal, Ateş, Karın ağrısı ve kramp, Kulak Ağrısı, Halsizlik ve İştahsızlık, Gözlerde kızarıklık ve sulanma gibi belirtiler hem yetişkin hem çocuklarda görülebileceği gibi farklı belirtileri de olabilir.

1) Sindirim sistemi enfeksiyonları

Havuzlardan bulaşan enfeksiyonların en başında sindirim sistemi enfeksiyonları geliyor. Mide bulantısı ve ishal bu enfeksiyonun en belirgin özelliği.

2) Kulak enfeksiyonları

“Yüzücü kulağı” olarak da bilinen dış kulak yolu enfeksiyonu, havuz suyunun kulakta birikmesi ve bakteri üremesi sonucu oluşuyor. Bu enfeksiyon, kulakta ağrı, kaşıntı ve akıntı gibi belirtilerle kendini gösterir.

3) Göz enfeksiyonları

Bu çay mucize niteliğinde; Kanser riskini en aza indirgiyor! Diyabet tedavisinde oldukça etkili Bu çay mucize niteliğinde; Kanser riskini en aza indirgiyor! Diyabet tedavisinde oldukça etkili

Yetersiz klorlanmış veya klorlanmamış havuzlarda yüzmek pembe göz enfeksiyonuna yol açar. Gözlerde kızarıklık, sulanma ve rahatsızlık hissi gibi belirtilerle kendini gösterir.

Hangi durumda doktora başvurmalı?

İshal kanlı ve sümüklü ise, 8-10 kereden fazla kusma durumu varsa, ishal 5 günden uzun sürmüşse, ateş 39 derecenin üzerinde ise ve 2 günden uzun süredir devam ediyorsa mutlaka doktora başvurmak gerekir.

HAVUZ ENFEKSİYONU TEDAVİ YOLLARI

Dinlenme ve Bol Sıvı Tüketimi:  Sindirim sistemi enfeksiyonlarında bol sıvı tüketimi ve dinlenmenin önemi çok önemlidir. Vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koyması hastanın iyileşmesi açısından önemlidir.

Medikal Tedavi: Bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotikler, paraziter enfeksiyonlar için antiparazitik ilaçlar kullanılır.

Hijyen Kurallarına Dikkat: Enfeksiyon riskini azaltmak için havuz hijyenine dikkat etmek önemli etkenler arasında.

Acil Durumlarda Tıbbi Yardım: Belirtiler şiddetli ise veya uzun süre geçmiyorsa, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu