Soğuk duş özellikle yaz aylarında tercih ediliyor. Uzmanlar ise soğuk duşun vücuda faydalarını saymakla bitiremiyor. İşte detaylar…

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bebeklerde pamukçuk nasıl önlenir? Bebeklerde ağız bakımına dikkat! Bebeklerde pamukçuk nasıl önlenir? Bebeklerde ağız bakımına dikkat!

Yapılan incelemeler sonucunda soğuk duş alanlar almayanlara göre daha az hasta oluyor. Ancak burada soğuk su altında kalınan süre ve soğukluk derecesi oldukça önemli. Soğuk su altında dakikalarca kalınmamalı bir dakika ile sınırlandırılmalı.

AKIL SAĞLIĞINA FAYDALI

Uzmanlara göre; soğuk suya maruz kalma, ilaçların başarısız olduğu durumlarda bile hastaların ruh sağlığını önemli ölçüde iyileştirebiliyor. Depresyona karşı soğuk suda yüzmenin faydaları da belirtiliyor.

CİLT VE SAÇ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİYOR

Soğuk su ise ciltteki kan damarlarını daraltıyor, bu da kızarıklığı ve iltihabı azaltıyor. Böylece cildin görünümünü iyileşiyor.

KİLO KAYBINI DESTEKLER

Uzmanlar, yüzme veya duş gibi soğuk suya maruz kalmanın, kalori yakıp dolayısıyla kilo kaybına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

KAS AĞRILARINI HAFİFLETİYOR

Sporcular iyileşmelerine yardımcı olmak için sık sık buz banyosuna başvuruyor. Bunun nedeni soğuğun kan akışını, şişmeyi ve kasların iltihaplanmasını azaltması.

SOĞUK DUŞ VE SAĞLIK RİSKLERİ

Uzmanlar soğuk duşa girmeden önce, bunu yapabilecek kadar sağlıklı olup olmadığınızı göz önünde bulundurmanın önemine vurgu yapıyor.

-Özellikle kardiyovasküler hastalığı, anevrizması veya kalp sorunları olan kişiler için soğuk duş çok tehlikelidir ve denenmemelidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu