Maden suyu ve sirke karışımının eski dönemlerden bu yana şifa kaynağı olarak tüketildiğini biliyor muydunuz? Osmanlı'da çok sık tercih edilen bu karışım vücudu dış etkenlerden koruyor. Maden suyundaki faydalı mineraller ve sirkenin etkileri birleşince güçlü bir karışım elde ediliyor. Maden suyuna 2 kaşık sirke ekleyerek tükettiğinizde faydasına inanamayacaksınız.

Bu karışım, içeriğinde bulunan doğal asitler ve mineraller, mide asidini dengeler. Yemeklerden sonra bir bardak sirkeli maden suyu içerek, mide asidinin düzenlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Öte yandan hazımsızlık ve şişkinliği de önler.

Özellikle ağır yemeklerden sonra yemeklerin kolay sindirilmesi ve midenin rahatlaması için bu karışımı kullanabilirsiniz. İçeriğinde ki probiyotik etkisi sayesinde bağırsak florasının dengesini korur.

Sirkeli maden suyu, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi vücut için hayati öneme sahip mineralleri içinde barındırır. Özellikle yaz aylarında yoğun terleme yaşanır ve mineral kaybedilir. Bu minerallerin geri kazanılmasında sirkeli maden suyu büyük rol oynar.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN Otlukbeli Devlet Hastanesini inceledi İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN Otlukbeli Devlet Hastanesini inceledi

SİRKELİ MADEN SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

Bu karışım düzenli tüketildiğinde, ciltteki gözenekleri temizlemeye yardımcı olur ve cildin daha parlak daha sağlıklı görünmesini sağlar.

KİLO KONTROLU İÇİN ÖNEMLİ

Sirkeli maden suyunun metabolizmayı hızlandırma etkisi var. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olur.

Ancak alerjik bir durumunuz veya farklı bir sağlık sorununuz varsa mutlaka kullanmadan uzmana başvurmanızda fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu