Alman papatyası olarak bilinen Matricaria chamomilla, yüzyıllardır çeşitli sağlık tedavilerde kullanılan güçlü bitkilerden biri. Alman papatyası yağı özellikle cilt sağlığı için de oldukça faydalı. Doğal yollarla cilt bakımı yapmak oldukça popüler hale geldi. Bu bitki doğal yollarla cilt bakımı yapmaya fayda sağlıyor. İşte Alman papatyası yağının cilde faydaları…

Alman papatyasının cilde faydaları

Enfeksiyonları önler

Alman papatyası, antiseptik ve antibakteriyel özellikler taşır. Bu sayede cilt enfeksiyonlarını önleme ve tedavi etmede yardımcı olur. Akneye eğilimli ciltlerde, bakterilerin neden olduğu sivilcelerin ve iltihaplanmaların azalmasını da sağlar. Öte yandan yaraların iyileşme hızını artırır.

Yaşlanma belirtilerini azaltır

Bu yağ yüksek antioksidan içerir. Bu sayede cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Serbes radikaller dediğimiz maddeler cilt hücrelerine zarar veriyor ve yaşlanma belirtisine sebep oluyor. Alman papatyası yağı, ciltteki ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinin gecik

Cilt tonunu eşitler

Alman papatyası yağı, cilt tonunu eşitlemeye ve cilde doğal bir parlaklık kazandırmaya yardımcı bir bitkidir. Ciltte oluşan lekeleri ve renk düzensizliklerini azaltır ve daha aydınlık, eşit bir cilt tonu sağlar.

3 dakikada pişen börek lezzetinde milföy tost tarifi 3 dakikada pişen börek lezzetinde milföy tost tarifi

Hassas ciltler için uygun

Hassas ciltli insanlar cilt bakımı yaparken korkarak hareket ederleri. Alman papatyası yağı ise nazik ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde hassas ciltler için ideal bir seçimdir.

ALMAN PAPATYASI YAĞI NASIL KULLANILIR?

Bu yağı günlük nemlendiricilerinize ekleyerek, gece yatmadan önce yüzünüze sürerek veya yoğurt ve balla karıştırıp maske olarak kullanabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu