Yapılabilecek bazı egzersizler ile beyin gücünüzü artırmanız ve yorulan hafızanızı geliştirmeniz mümkün. Beyi sağlığı için yapılabilecek pek çok kural var. İşte beyin gücünüzü artırabileceğiniz egzersizler…

Türkiye’nin bal ihtiyacının yüzde 20’sini Zara karşılıyor Türkiye’nin bal ihtiyacının yüzde 20’sini Zara karşılıyor

Beyin ve zihin sağlığını geliştirmek için yapmanız gereken pek çok kural var.

Çağrıştırma testi yapın

Hafızayı geliştirmeye yardımcı olabilecek basit yollardan biri olarak karşımıza çıkar. Oluşturacağınız bir listeyi ezberleyip birkaç saat sonra hafızanızdan bu listedekileri saymaya çalışın.

Yeni bir spor deneyin

Zihin ve vücudu aynı anda çalıştırabilecek sporları yapmayı deneyin. Skorları aklınızda tutmak ve vücudu aynı anda çalıştırmak zihni aktif tutar.

Uyku egzersizleri

Uyku, hafıza ve beyin fonksiyonlarında büyük rol oynar. İyi bir gece uykusu beyin sağlığı için oldukça etkilidir. Düşüncelere dalmadan konforlu bir uyku çekin.

Farkındalık duygunuzu geliştirin

Farkındalık konusunda duyarlı olun.  Farkındalık duygusu beyin fonksiyonlarınızı doğrudan etkiler ve stresi kontrol etmenize yardımcı olun.

Hesap makinesinden kurtulun

Bu basit gibi görünen ama önemli bir egzersiz. Hızlı bir şekilde hesap yapmayı tercih etmek yerine işlemleri kafanızdan uzun sürede de olsa yapmaya çalışın.

Rutinden çıkın

Ara ara gündelik işlerinizin tam tersi olan işleri yapın. Mesela baskın olmayan elinizi kullanın. Sürekli gittiğiniz yolun dışında bir yoldan gidin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu