Dostluk, aile veya sevgililik ilişkilerinde sağlıklı ilişkiler kurabilmek için karşılıklı güven olması gereken en önemli duygu. Bu ilişkilerin geleceği için hem karşınızdaki kişiye güvenmeli hem de onun güvenini kazanmalısınız. Durum böyleyken güven sorunu yaşıyorsanız ilişkinizin sağlıklı olması beklenemez. Peki, güvensizlik duygusunu yenmek için yapmanız gerekenler neler?

GÜVENSİZLİK DUYGUSUNU YENMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

1)Mükemmeliyetçi olmayı bırakın

Asla her konuda herkesle anlaşmak mümkün değil. Sürekli insanların sizinle aynı düşüncelere sahip olmalarını beklemek hem size hem karşıdaki insanlara zarar verir. Karşınızdaki insanların her şeyi sizin istediğiniz gibi ve mükemmel yapmasını beklerseniz karşılıklı güven duygusu kaybolur.

2) Bilinmezlik güvensizlik getirir

İletişimin yetersiz olması güvensizliğe beraberinde getirir. Bilinmezlik durumunda aklınızdan çıkarımlarda bulunmanız muhtemel. Bu yüzden karşınızdaki kişinin ne düşündüğünü merak ediyorsanız açıkça sorun.

3) Küçük şeyleri büyütmeyin

Eğer küçük problemleri sürekli kafanızda büyütürseniz karşınızdaki kişiye olan güveniniz sarsılacaktır.

4) Artıları ve eksileri düşünün

Lezzetli turşuların sırrı: Asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor Lezzetli turşuların sırrı: Asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor

Hiçbir ilişkinin ve kişinin mükemmel olmadığını kabul ederek karşınızdaki kişinin olumlu özelliklerini takdir edin. Olumsuz özellikleri için saygı duymanızda aranızda ki güveni artırır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu