SAĞLIK

Güneş lekelerinden kurtulmanızı sağlayacak evde yapabileceğiniz maskeler

Güneş ışığının vitamin etkisi yapmasının yanı sıra zararlı olduğu noktalarda var.  Cilt fazla güneşe maruz kaldığında ciddi sorunlara yol açıyor.

Abone Ol

Uzun saatler güneş ışınlarına maruz kalmak, cildin erken yaşlanmasına, leke oluşumuna, renk bozukluklarına, cilt kanseri riskine sebep olabiliyor. Bu sebeple güneşe çıkarken koruyucu kullanmayı ihmal etmemeli, cildi korumayı alışkanlık haline getirmeliyiz! Evde yapabileceğiniz basit tariflerle cildinizde oluşan güneş lekelerinden kurtulmak ise oldukça kolay

İşte evde yapabileceğiniz güneş lekelerinizi en aza indirecek maske tarifleri…

1) Elma sirkesi maskesi

Uygun bir şişeye yarı yarıya elma sirkesi ve içme suyu koyun. Temizlediğiniz cildinize pamuk yardımıyla masaj yaparak sürün. Toniği uyguladıktan sonra yüzünüzü yıkamadan uyuyun. Sabah mutlaka yüzünüzü yeniden temizleyin. Çünkü güneşe çıkmadan önce cildinizi bu malzemelerden arındırmanız gerekiyor. Bu maskeyi lekeler gidene kadar her gece yapın.

2) Mercimek maskesi

Kırmızı mercimek maskesi düzenli olarak kullanıldığında güneş lekelerinin görünümünü azaltmanın yanı sıra siyah nokta, sivilce gibi tıkanan gözeneklerin yol açtığı cilt sorunlarını da önemli oranda ortadan kaldırıyor.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 portakalın kabuğu, 1 tatlı kaşığı bal ve az miktarda süt.

Yapılışı:

Mercimeği suya koyun ve 5-6 saat bekletin. Portakal kabuğunu ince ince rendeleyin. Suda yumuşayan mercimeği püre kıvamına gelinceye kadar ezin ve diğer malzemelerle iyice karıştırın. Yoğun bir krem kıvamında olmalı. Daha sonra bu karışımı yüzünüze ve boyun bölgesine sürüp 15-20 dakika bekletin. Maskeyi çıkarmak için yüzünüzü bol ılık suyla yıkayın. Lekeler hafifleyene kadar haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

3) Zerdeçal maskesi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı toz zerdeçala, macun kıvamını alana kadar hindistan cevizi yağı, süt, bal veya yoğurttan 1 veya 2 tanesini ekleyin.

Yapılışı:

Maskeyi temizlediğiniz cilde hafifçe masaj yaparak sürün. 20-30 dakika beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.

4) Yulaf Unu Ve Pirinç Suyu Maskesi

1 avuç pirinci 1 su bardağı içme suyu içinde 20 dakika kadar bırakın. Süre sonunda bardağı bir çay kaşığıyla iyice karıştırın ve bu suyu süzün. Süzdüğünüz suya macun kıvamını alana kadar yulaf unu ve 1 yumurta akı ekleyin. Temizlediğiniz cildinize masaj yaparak yayın, iyice kuruyana kadar 20-30 dakika bekleyip yıkayın.

5) Sandal ağacı, Hindistan cevizi ve Hint yağı mucizesi

Bu üç yağı, aynı ölçüde olacak şekilde karıştırın. Örneğin hepsinden bir kaşık şeklinde. Avuçlarınızda ısıtarak parmaklarınızla yüzünüze hafifçe masaj yaparak iyice yedirin. Pamuklu bir bezi veya büyükçe bir pamuk parçasını kaynar su dolu kaba batırıp çıkarın ve sıkın, ardından bununla yüzünüzdeki yağı temizleyin. Bu yöntemi günün her saati, öncesinde cildinizi temizlemeye gerek olmaksızın ve haftanın her günü uygulayabilirsiniz. Cildiniz kuru veya kuruya dönük normal ise ekstra nemlendirici kullanmanıza gerek yoktur.

Ancak bu ürünler içinde alerjik reaksiyon gösterebilecek olan varsa mutlaka dikkat etmek gerekiyor.