Göbek yağlanması sadece estetik sorun yaratmakla kalmayıp, karaciğer yağlanması gibi ciddi sağlık sorunlarının da belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Bazen kilo kaybına rağmen göbek yağlanması devam edebiliyor. Uzmanlar karın bölgesindeki yağlanmanın birçok sebebi olduğunu belirtiyor. Peki, göbek bölgesindeki yağlanmadan kurtulmak ve göbek eritmek için en hızlı ve etkili yöntemler neler?

Göbek bölgesindeki yağlardan kurtulma yolları

En etkili yöntem, mutlaka öncelikle doğru beslenme modeline sahip olmak. Öte yandan fiziksel aktiviteleri artırmak işe yarar. Göbekteki yağın neden olduğu ve hangi bölgede olduğunu bilmek bu yağlardan kurtulmak için çok önemli. Bunun dışında:

Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz! Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz!

Kan şekerini kontrol altında tutmak oldukça önemli. Karbonhidratlardan da uzak durmak gerekiyor. Metabolizmayı hızlandırıcı gıdalar tüketilmeli, yağ yakıcı bitki çayları içilmelidir. Spor yaşam tarzı haline getirilmeli. Tam tahıllı gıdalar ve sebze ağırlıklı beslenilmeli. Doğru ve uzman eşliğinde egzersiz yapılmalı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu