Migren atakları kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiler. Migren genellikle ışığa, sese veya hareketlere aşırı duyarlılık gibi ek semptomlarla birlikte meydana gelir. Migren  atağı geldiğinde, evde uygulanabilecek bazı doğal ve alternatif yöntemler var.

Migrene iyi gelebilecek yöntemler:

Dinlenme ve Uyku

Migren atağı sırasında mutlaka dinlenmek hatta uyumak, vücudu rahatlatacak ve ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır. Işıksız bir odada sessiz bir ortamda dinlenmek, migren semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.

Soğuk Uygulama

Migren ağrısını hafifletmek için alın veya şakaklara soğuk kompres uygulamak ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir.

Kafein

Aşırı miktarda kafein tüketimi de migreni tetikleyebilir, ancak bzı kişilerde doğru miktarda kafein migren ağrısını hafifletebilir.

Bol Su

Susuz kalmak genellikle insanları kötü etkiler. Öte yandan migren atağını da tetikleyebilir veya semptomları kötüleştirebilir. Bu sebeple bol su içmek gerekir.

Beslenme Değişiklikleri

Bazı yiyecekler migreni tetikleyebilir. Migren atağı sırasında tetikleyici yiyeceklerden kaçınmak veya açlık durumunu önlemek için düzenli aralıklarla sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek de fayda var.

İLAÇ KULLANMADAN MİGREN AĞRISI GEÇER Mİ?

Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz! Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz!

Bazı durumlarda ilaç kullanmadan migren ağrısı hafifler veya geçebilir. İlaç kullanmadan migren ağrısını geçirmek için yukarıda sıralanan yollara başvurabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu