Günlük hayatı zorlaştıran, çekilmez hale getiren fobilerden kurutlmak ve hayatı daha kolay yaşanabilir hale getirmek zor değil... 

Fobiler tehlikenin var olan gerçek boyutuna bakmadan verilen aşırı tepkiler olarak tanımlanabilir. Bu durum kişinin hayatının kontrolünü kaybetmesine neden olur.

Fobilerle nasıl başa çıkılır?

Fobiyle başa çıkmak onu yok saymaktan ziyade anlamakla başlar. İlk olarak fobinin farkına varılması sonra ise kabul edilmesi gerekir.

Fobiden kaçmak yerine kişinin kendisini güvende hissettiği bölgeler oluşturması gerekir.

Kişinin yavaş yavaş kendisini fobisine maruz bırakarak kendisini korku duruma karşı alıştırmaya çalışması gerekir.

Derin nefes egzersizleri, gerginliği azaltmak adına kas gevşetme hareketleri ve meditasyon gibi rahatlamayı destekleyecek aktivitelerden yararlanılabilir.

Terapi yardımıyla korkulan veya fobi geliştirilen nesne veya duruma karşı yanlış düşünce ve inançları tespit edip bunları değiştirmeye çalışılabilir.

Fobiye sahip başka kişilerle aynı ortamda bulunmak diğer insanların da size benzer deneyimler yaşadığını görmek kişinin iyi hissetmesine neden olabilir.

Malatya'da tehdit suçundan gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı Malatya'da tehdit suçundan gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı

Son noktada bir terapistten yardım almak kişinin işini kolaylaştırabilir.

Editör: Sena ERDOĞAN