YAŞAM

Evinizi saran karıncalardan sizi kurtaracak yöntemler

Evinizde her zaman bulunması mümkün malzemeleri karıncalardan kurtulmak için kullanabilirsiniz.

Abone Ol

Yaz boyu yuvalarında yiyecek biriktiren karıncalar oldukça çalışkan canlılardır. Ancak sizde karınca kovucu arayışına girdiyseniz evinizde hoş olmayan bir karınca topluluğu var demektir. Çok küçük olmalarına rağmen karıncalar bir araya geldiklerinde ev ve yaşam alanlarında rahatsız edici bir görüntüye sebebiyet veriyorlar. Yiyecek, içecek, kıyafet ya da diğer eşyalar içerisinde bulunduklarında hijyen dışı manzaralar ortaya çıkıyor.

Bu sorun için çeşitli kimyasallar kullanmak yerine size vereceğimiz doğal yöntemleri denemeniz yeterli.

EVDEKİ KARINCALARDAN NASIL KURTULABİLİRİZ

İşte evdeki karıncalardan doğal yollarla kurtulmak için tüyolar…

1.BEYAZ SİRKE

Aynı miktarda su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir kaç damla esansiyel yağ ekleyin ve iyice çalkalayın. Bu karışımı karıncaların girdiği noktalara serpin. Bunu günde bir kez tekrarlayın. Bu şekilde karıncalar ölmez ve bölgeden uzaklaşır.

2.KABARTMA TOZU

Karınca yuvalarına karbonat dökün. Bu maddeye karşı hassas olan karıncalar, kabartma tozunun kokusunu aldıktan sonra bir daha evinize gelmeyecektir.

3.KAHVE

Türk kahvesi keyfi sizi karıncalardan da kurtarıyor. Karıncalar için kahve iyi bir önlem. Gün içinde içtiğiniz Türk kahvesinin telvesini dökmeyin. Karıncaların yuvası için ayırın. Her bir karınca yuvası için bir kaşık kahve telvesi yeterli olacak.

4.KARABİBER

Tane karabiberi bir miktar su ile karıştırın. Bahçeye açılan kapılarınıza balkon kapınıza dökün. Böylece karıncalar eve girmeyecek.

5. LİMON SUYU VE KABUĞU

Karıncaların bulunduğu yere bir limon sıkın veya limon kabukları yerleştirin. Karıncalar limon suyunun kokusunu beğenmedikleri için bölgeden uzak duracak.

6.SALATALIK KABUĞU

Salatalıklarınızın kabuklarını soyun ve karıncaların akın ettiği yere koyun. Böylece onlardan kurtulabilirsiniz.