Modifiye tutkunları Erzincan’da buluştu Modifiye tutkunları Erzincan’da buluştu

Erzincan'da Ordu caddesi'nin trafiğe kapanmasıyla ilgili olarak Erzincan Valiliği'nin projesi hayata geçti. Proje kapsamında ekim ayına kadar her gün akşam saat 20.00 ile 00.00 arası'nda ordu caddesi ile Askerlik şubesi kavşağında trafik iki yönlü olarak sonlanacak. Caddeler yayalara kalacak. 

Bu projenin ilk günü geride kaldı. Doğu Gazetesi'nin kamerasına yansıyan görüntülerden de anlaşılacağı gibi halkın büyük bir kısmı kaldırımdan yürümeye devam etti. Elektrikli bisiklet, paket servisi yapan motorsikletler ile az da olsa birkaç aracın uymak istemediği ilk gün, özellikle polis teyakkuzda idi. Erzincan Emniyeti tam kadro ilk günü atlatmak için eksiksiz olarak mesai yaptı. 

İlk gün Barış Polat konseri ile dörtyolda coşan Erzincanlılar, Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen karagöz - hacivat oyunu, Gönüllü Gençler Derneği tarafından yürütülen oyun parkı, Erzincan Emniyetinin yürüttüğü oyun çadırı ve Gençlik merkezinin yürüttüğü bilim teknoloji standını gezebildi. 

Nermi Tombul Caddesi, Bankamatikler Caddesi, İstiklal Caddesi gibi Ordu caddesine bağlanan yolların tamamen kapalı kaldığı ilk gecede yoğun mesai yapan trafik polislerinin ışıkları insanların gözünü aldı.

Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki heyet, ilk yürüyüşü yapmak için valilikten hareket etti. Cadde boyunca dörtyola kadar yürüyen, oradan da saat kulesi önüne geri dönen vali Aydoğdu, insanlara nefes alacak bir ortam oluşturmak istediklerini belirten bir açıklama yaptı. 

Yürüyüş sırasında Valiye stem eden de oldu, kameralarımıza konuşarak konuya destek veren de oldu. Destek verenlerin çoğunlukla olduğu bu projenin ilk günü böylece tamamlandı.

Editör: Mücahit Özdemir