ZENGEZUR koridoru+_1280x719

Van'da 180 cerrahın katılımıyla "Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi" eğitim kursu başladı Van'da 180 cerrahın katılımıyla "Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi" eğitim kursu başladı

Azerbaycan'ın kendi topraklarını tekrar ele geçirmesinin ardından varılan ateşkes anlaşması ermeniler tarafından çok kez bozuldu. Anlaşmaya uymakta zorluk çeken ermeniler için yapılan çağrılar çok kez karşılıksız kaldı. Ermenistan, Hindistan ve komşusu İran gibi ülkelerin silah yardımını aldıktan sonra havalara girmiş gibi gözüküyor. Askeri anlamda çok güçsüz olduğu bir durumda bile tehdit amaçlı siper kazma işlemlerini yürüten Ermenistan ile iglili Türk güvenlik kaynaklarından bazı bilgiler geliyor. 

Karabağ zaferinden sonra imzalanan anlaşmanın ateşkes anlaşması olduğuna değinen güvenlik kaynakları, bu anlaşmanın bir barış anlaşmasıyla taçlandırılması gerektiğini vurguluyor. Barış anlaşmasının olmazsa olmaz şartlarından birisinin Zengezur koridorunun açılması olduğuna değinen askeri kaynaklar İran ve Hindistan gibi ülkelerden gelen silahlarların anlaşmayı güçeştirdiğine değiniyor. 

Editör: Mücahit Özdemir