Sadece 1 gecede bağırsakları boşaltıyor! Sadece 1 gecede bağırsakları boşaltıyor!

Çarşıdan pazardan aldığınız, tüketemediniz fazla gelen meyvelerinizi sakın atmayın. Bozulmadan hemen bir şişe kışa hazırlayın. İşte size yaz kış severek tüketeceğiniz komposto tarifleri.

Malzeler:

Kavanoz, su, şeker ve herhangi bir yaz meyvesi

Hazırlanışı:

Küçük taneliler:

İstediğiniz her hangi bir meyveyi önce güzelce yıkayın. Küçük taneli meyveleri örneğin, kiraz, vişne, üzüm, kızılcık gibi saplarından taneleyin ve kavanozun yarısını geçecek şekilde yani dörtte üçünü meyve ile doldurun. Kalan boş kısmını taşma noktasına kadar su ile doldurun. Meyvenizin şeker oranına göre yani tatlı ise bir yemek kaşığı, ekşi ise iki veya ağız tahtınıza göre üç yemek kaşığı toz şeker koyun, kavanoz kapağını sıkıca kapatın.

Büyük meyveler için:

Şeftali; kabuklarını öncelikle soyun sonra ezmemeye özen göstererek dilimleyin veya küp küp doğrayın. Kaysı; ikiye bölün çekirdeğini çıkarın. Erik, bıçak yardımı ile ezmeden dilimleyin çekirdekten ayırın meyvenizin büyüklüğüne göre bu işlemlere siz karar verin. Hazırladığınız meyveleri kavanozun yarısını geçecek şekilde doldurun kalan kısmını su ile doldurun. Yine şekerinizi meyvenize ve ağız tadınıza göre siz ayarlayın.

Not: Şeker size bağlıdır istemeyen veya rahatsızlığı olanlar kullanmayabilir.

Üzerine koyacağınız su içme suyu olmalı, musluk damacana gibi

Hazırladığınız kavanozları bir tencereye kapaklar alta gelecek şekilde dizin. Tencereni kalan kısmına su koyun ve ocakta 25 ila 35 dakika arası kaynatın. Kavanozları yine ters bir şekilde kapakları altta olacak şekilde bir tepsiye dizin üzerine bir bez örtün soğuyunca serin karanlık bir yerde muhafaza edin.

Özel not: Kışı beklemek istemeyenler yazın dolaba koyun bu sıcak günlerde sağlıklı birer alternatif içecek oluyor.

Editör: Saliha Kara