Youtube'da 'Karatay Sözü' adlı kanalında yayın yapan kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay bu kez içecekler hakkında konuştu.

“EL TİTREMESİNİN BİRÇOK SEBEBİ VAR”

El titremesinin gençlerde arttığını ifade eden Karatay, “Maalesef son zamanlarda el titremeleri çok arttı. El titremelerinin birçok sebebi var. Gençlerde çok görüyoruz. Bunun da sebebi vücudun toksinlerle dolmuş olması, sağlıklı gıdaların vücuda girmemiş olması, yapay gıdaları devamlı gençlerimizin kullanması. Vücutta bazı hücrelerin yok olmasına ve iyi çalışmamasına sebep oluyor. Bunlar sinir hücrelerimizdir. Elimizi uzattığımız zaman titreme varsa anlayabiliyoruz. En başta ağrı ilaçları, anti hipertansif dediğimiz tansiyon ilaçlarI, antidepresanlar, uyku ilaçları ve antibiyotikler bunu yapıyor” dedi.

Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor

Karatay gazlı ve şekerli içeceklere dikkat çekerek; “Gençlerimizde de çok görüyoruz. Çok fazla şekerli gazlı içecekler, enerji içecekleri tüketiliyor. Çok tehlikeli. Bu durum çocukların sinirlerini dejeneratif hale getirerek el titremesine sebep veriyor” şeklinde konuştu.

“ÇOK TEHLİKELİ”

Prof. Dr. Canan Karatay, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef el titremeleri gençlerimizde de görüyoruz. Besin ve toksik maddeler çok önemli. Bazı hastalar 'Günde 1,5 litre şekerli ve gazlı içeçek içiyoruz hocam ama içinde şeker yok' diyorlar. Onlar bilhassa aspartam içeren diyet içeceklerdir. Çok tehlikeli ve gençlerimize çok yazık. Lütfen ve lütfen şekerli gazlı içecekleri çocuklarımıza, bebeklerimize vermeyelim. El titremeleri başladıysa hakikaten sinir bozuklukları da başlıyor çünkü nörodejeneratif bir olay olduğunu biliyoruz. Bazı hastalıklarda da bunlar görülebilir, felç geçirenler olabilir. Toksik maddeler vücuda girdiği zaman bunun başlayacağını bilhassa gençlerde görüyoruz uzak durmamız lazım”

Editör: Yasemin Dülgeroglu