Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin

Hızlıca hazırlanması ve lezzeti ile kahvaltılık gevrekler çok sık tercih ediliyor. Özellikle zayıflama sürecinde tüketimi artan kahvaltılık gevrek, pratik hızlı bir karın doyurma tekniği de olabiliyor. Uzmanlara göre ise bu gıda birçok sağlık sorununa kapı açıyor.

Kahvaltılık gevrekler yağ açısından oldukça fakirdir. Bu sebeple özellikle diyet döneminde tercih edilir. Ancak kahvaltılık gevrekler oldukça kalorili besinler. İçerinde katkı maddeleri, şeker ve ilave tuzlar barındırır. Kahvaltılık gevreğin içeriğindeki fruktoz, metabolik düzensizliğini tetikleyerek sağlıklı kilo verme alanınızı bozar.

KALBİ MAHVEDER

Mısır gevrekleri zinde ya da doğru kiloda tutmuyor. Besin değerleri çok düşük ve lif miktarı çok azdır. Bu gıdalar kişiyi tok tutmaz tam tersine yeme ihtiyacına sebep olur. En fazla kalp olmak üzere diğer organlara da zararı olan gevrekler en zararlı besinlerden biri.

Çünkü oldukça lezzetli ve doyurucu olan kahvaltılık gevrek aslında oldukça zararlıdır. İçerisinde bulunan şeker fazlalığı obeziteye kadar yol açabilir.

Tahıl ve mısır gevreklerindeki en tehlikeli özellik GDO'lu yani genetiği değiştirilmiş organizmaların katıksıyla elde ediliyorlar. GDO'lu mısırlardan yapılan kahvaltılık gevrekler, diğer tüm sağlık risklerine aynı zamanda kanser ve iç organların zarar görmesine yol açar.

Aynı zamanda fazlaca tuz içeriyor. Bu da tansiyon sorununu ortaya çıkarıyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu