Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin bu haftaki konukları Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen  gençler oldu.  Çeşitli ülkelerden gelen gençler Üstad ve sultanüşşuara Necip Fazıl Kısakürek’in değişik şiirlerini seslendirdiler.

Fazıl

Sunuculuğunu Yazar Fatma Şahin’in yaptığı programın başlangıcında ney ve tar dinletisi yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Başkanı Halil İbrahim Özdemir programın açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in Erzincan’a geldiği yılları anlattı ve “Necip Fazıl’ın aşıladığı ruh,toplumun her noktasına sirayet etmiş, gencinden yaşlısına herkesin dilinde dolaşın şiirleri ile kendisine verilen “Sultanuşşuara isminin hakkını vermiştir. Kendisini rahmetle anıyoruz.” Dedi.

Yazar Fatma Şahin’in Necip Fazıl Kısakürek’in kimliği hayatı ve sanatı hakkında bilgiler vermesi ardından gençler Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okudular.

İlk olarak Kürsüye gelen İbrahim Zakeria Sultanüşşuara  Necep Fazıl Kısakürek’in ‘O Var’ isimli şiirini okudu. Tanzanya’dan Shamsa Omari Bakary üstadın ‘Geçilmez’ isimli şiirini  seslendirdi. Çad’dan Issa Mahamat  Saleh Moussa  kürsüye gelerek  Üstadın ‘Zindandan Mehmede Mektup’ isimli şiirini okudu. Gine Bissau’dan Rahima De Barros Nassa ‘Veda’ isimli şiiri okudu. Ahmed Mutaz İbrahim Ahmed ise  Sudan vatandaşı.  Necip Fazılın ‘Bekleyen’ isimli şiirini okudu. Somaliden Suleyman Abdullahi Mohamed Üstadın ‘Anneciğim’ adlı şiirini seslendirdi. İran’dan Atena Rasouli ‘Aynalar’ şiiri ile dinleyicilerin karşısına geçti. İrandan Hadi Karimi ise Kısakürek’in Kaldırımlar şiirini seslendirdi. Filistinden Jumana Abu Vatfa Raja Üstadın ‘Sakaryı Türküsü’ şiiri ile dinleyicilerin karşısındaydı. Kazakistan'dan Assylay Buzdakova Canım İstanbul şiirini okudu.

Her gencin  türkçe olarak okudukları şiirler  dinleyicilerden büyük alkış aldı..Programın Sonunda  Suriyeli Hafız'ın İbrahim Zakaria'nın okuduğu aşrı şerif ile program sonlandı.Necip

Sinema tarihinin  en iyi kült filmleri neler? Sinema tarihinin en iyi kült filmleri neler?

Program sonrasında da Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir’in imzasını taşıyan  teşekkür belgeleri  şiir okuyanlara takdim edildi.  Daha sonra da çok sayıda ülkeden proğrama katılan gençler toplu fotoğraf çekildiler.

Yazar Beyzanur Bilyay ise  misafir gençlere kendi yazdığı romanını hediye etti. 

Program sonrasında  sohbetler uzun süre devam etti.  İzleyiciler bu tarz programların tekrarlanması  gerektiğini belirttiler.

Editör: Halil İbrahim Özdemir