Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ikilisi domates ve salatalığı birlikte tüketmek birçok sindirim sorununa sebep olabiliyor.Bu sebeple uzmanlar bu iki besinin birlikte tüketilmemesini öneriyor.

Yaz kış demeden sofralardan eksik olmayan kahvatıda, akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilen domates salatalık ikilisi birlikte tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.

Uzmanlar domates ve salatalığın birlikte tüketiminin hiç bilinmeyen bir zararlarını belirtiyor. Uzmanlar  salatalık ve domatesin birbiriyle uyumlu sebzeler olmadığını söylüyor. Bu iki sebze mideye ulaştığında fermantasyon başlıyor.

SİNDİRİM SÜRELERİ BİRBİRİNDEN FARKLI

Domates ve salatalığın birlikte tüketilmesinin zararına dikkat çeken uzmanlar asla birlikte tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Birbirinden farklı sindirim süreleri bulunan besinleri bir arada tüketmek vücudu yoran durumlar arasında yer alırken mideyi ve bağırsakları yıpratıyor. Salatalık hızlı sindirilirken domates yavaş sindiriliyor. Bu iki yiyecek bir araya geldiğinde ise bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor. Dolayısı ile bağırsakların ve vücudun yorulması ortaya çıkıyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu