Yaz sıcaklarında özellikle tercih ettiğimiz bir tanesi var ki resmen öğünlerin yerine dahi ana tercihimiz o oluyor. Ancak içten içe karaciğerimizi mahvedip reflüye sebep olabiliyor. Ice latte, soğuk kahve sevenler için popüler seçeneklerden biri. Ama her içecek gibi bu lezzetli içeceğin de aşırı tüketimi, bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir. İşte ıce latte’nin bazı zararları…

YÜKSEK ŞEKER İÇERİR

Ice latte içinde, şekerli şuruplar, tam yağlı süt ve krema içeriyor. Bu bileşenler, içeceğin kalori ve şeker oranını artırıyor.

KİLO ALIMINA SEBEP OLUR

Aşırı kalori ve şeker tüketimi hiç şüphesiz kilo alımının sebeplerinden. Fazla kilo ise, obezite, diyabet ve kalp hastalıkları gibi sağlık sorunlarına sebep olur.

KAFEİN BAĞIMLILIĞI YAPAR

Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak! Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak!

Ice latte, içinde önemli miktarda kafein içerir. Kafein, merkezi sinir sistemini uyararak enerji artışı sağlar, ancak aşırı tüketimi sürekli istek ve bağımlılık yapabilir. Kafein is anksiyete, uykusuzluk, kalp çarpıntılarına sebep olabilr.

DİŞ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLER

Şekerli ve asidik içerikler diş sağlığını olumsuz etkiler. Ice latte içinde yüksek şeker içerdiğinden diş minesine zarar vererek çürük oluşumunu hızlandırabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu