Elazığ'da depremde bir binanın çatısından kiremitlerin düşmesi güvenlik kamerasında Elazığ'da depremde bir binanın çatısından kiremitlerin düşmesi güvenlik kamerasında

Doğu Anadolu Bölgesi, kışın sert yüzünü göstermeye başladı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölge genelinde sıcaklıkların önümüzdeki hafta başına kadar 6 ila 12 derece azalacağı belirtildi. Kuvvetli kuzeyli rüzgarların da etkili olmasıyla birlikte, soğuk hava vatandaşların hayatını olumsuz etkileyecek.

Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı beklenirken, bazı illerde sıcaklıklar eksi derecelere kadar düşecek. Erzurum'da 7/-5, Erzincan'da 12/0, Ardahan'da 5/-5 ve Bayburt'ta 9/-2 derece gibi düşük sıcaklıklar öngörülüyor.

Bu kadar ani ve şiddetli sıcaklık düşüşü, tarımsal faaliyetleri de olumsuz etkileyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çiftçileri zirai don riskine karşı uyararak, tahminleri yakından takip etmelerini istedi. Kuvvetli yağış ve fırtına olasılığı da göz önüne alındığında, tarım arazilerinin korunması için gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.

Editör: Adem Küçükkaya