Dişlerimizin çürümemesi ve daha ferah bir nefes için kullandığımız diş macunları aslında tehlike saçıyor. Uzmanlar özellikle çocukların diş macunu kullanmaması konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor.

Çocuklar dişlerini macunsuz fırçalamalı

Dişlerinizi fırçaladığınız 2 dakika içerisinde dilaltından o diş macunun içindeki tüm kimyasal maddeleri almış oluyorsunuz. Unutmayın ki dilaltı bölgesi insanda en hızlı eminimin olduğu yerdir. Dişinizi fırçalarken zararlı kimyasallar almayın. Özellikle çocuğunuzun sağlığını etkileyecek florur gibi SRS gibi zararlı maddelerden uzak durun.

Çocuklarda macun kullanımının zararları

Kanserojen özelliklere sahip olan bu kimyasal madde çocuklarda zeka geriliğine yol açar. Ayrıca, bağışıklık sistemini çökertir, enfeksiyonlara karşı direnci düşürür, üreme sistemine zarar verir ve kalıcı dişlerin çıkmasını geciktirir. O nedenle yuttuğuna emin olacağımız yaşa kadar çocuklara macun kullandırtmamalıyız. Bu yaş da 5-6'dır."

 Sodyum florürün diş macununda bulunma sebebi diş minesinin daha iyi gelişmesini sağlamak. Ancak flor aynı zamanda, klor, brom ve iyot gibi son derece zehirli bir kimyasaldır. Miktarı ne kadar fazla olursa zarar verme etkisi o derece artar. Özellikle çocuklar için sakıncalı. Yutmamaları gerekir.

Unutmayın ki uzmanların diş macunu ve içerisindeki kimyasallara dair verdikleri bilgilendirmeleri ciddiye alarak sınırlandırmak çocuğunuzun sağlıksal gelişimi açısından büyük önem arz ediyor.

İbn-i Sina’nın varis ve hemoroid için şiddetle önerdiği reçete İbn-i Sina’nın varis ve hemoroid için şiddetle önerdiği reçete

Editör: Merve Kiraz