Kadınlar aynaya her baktığında kendini güzel görmek ve moda girmek için hayatlarının büyük bir kısmını bakım için harcamakta. Aslında minik detaylarla kıssa sürede bazı problemlere çözüm bulmak çok kolay.
Cildiniz üzerinde özellikle   koyu lekeler, pürüzler ve kızarıklıklar güzelliğinize her zaman gölge etmiş sorunlardır. Dönemsel olabileceği gibi sürekli bu sıkıntılardan şikayetçiyseniz, elbette bu lekeleri ve pürüzleri çok iyi gizlemek hakkınız. İşte, bu yazımızda size cildinizdeki kusurları ustaca nasıl gizleyebileceğinizi öğretiyoruz.
Göz altlarında oluşan koyu halkalar sizi olduğunuzdan daha yaşlı, çökkün ve yorgun göstererir. Bu sağlıksız görüntü oldukça can sıkıcıdır. Göz altlarınızdaki bu koyu halkaları gizleyerek yüzünüzü daha aydınlık ve sağlıklı gösterebilirsiniz. Bunun için gözlerinizin altındaki halkanın ne renk olduğunu bilmelisiniz ki, o rengi nötrleyecek ve gizleyecek renk düzeltici bir kapatıcı uygulayasınız. 

 Gizleme işlemi için öncelikle  hangi rengin, hangi rengi örttüğünü iyi bilmelisiniz. Kamuflaj için bu altın kuralımız.
 

Sarı: Koyu renkteki halkaları ve lekeleri kapatır. Özellikle koyu tenli kişilerde ve sarımtırak benizliler için idealdir. 
Yeşil: Kızarıklıkları gizler.
Lila: açık kahverengi ve sarımtırak lekeleri gizler. 
Pembe: Gri ve koyu renkli cilt lekelerinin renk tonunu hafifletir. 
Şeftali/turuncu: Göz altlarındaki mavimtırak/mor halkaları gizler ve koyu tendeki cilt lekelerinin tonunu hafifletir.
Nötr tonlar: Düzeltici renk tonları uygulandıktan sonra kapatıcı olarak uygulanır. 

Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir? Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir?

Göz altı morluğunuzun üzerine doğrudan kapatıcı uygularsanız, morluk kapanmadığı gibi griye de dönebilir. Bunun sebebi kapatıcının bej renginin ince ve açık kalmasıdır. Morluk gibi baskın renklerin üzerine düzeltici tonlar uygulanması gerekir. Paletteki turuncu rengi, morluğun üzerine fırçayla incecik uygulayın. Renk teorisine göre mor ve turuncu birleştiğinde renk nötrlenir. Dolayısıyla mor halkaların üzerine turuncu kapatıcı uygulamak en etkili yoldur. Turuncu kapatıcıyı uygulayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra bej/krem renkli kapatıcıyı turuncunun üzerine tampon hareketlerle uygulayın. Kesinlikle fırçayla süpürür gibi uygulama yapmayın, alttaki turuncuyu kaldırırsınız. Evet, böylece morluğunuz gizlendi, göz çevreniz cilt tonunuzla eşdeğer olarak aydınlandı!

Yüzdeki lekeleri gizleme
 

Cildinizdeki yara izleri, lekeler ve kızarıklıklar için yine aynı palet kullanabilirsiniz. Küçük uçlu bir kapatıcı fırçası ile lekenin rengine göre seçtiğiniz düzeltici rengi fırçanın ucuyla kapatmak istediğiniz yere sürün ve hafif tampon hareketlerle yedirin. Bunun üzerine fondöteninizi ve gerekirse üzerine günlük kapatıcıyı uygulayarak lekeden tamamen kurtulabilirsiniz! Son dokunuş olarak transparan pudra ile yüzünüzdeki makyajı sabitlemeyi unutmayın.

Uzmanların da konu hakkındaki görüşlerini araştırarak derlediğimiz bu püf noktaları, eksiksizce uyguladığınız takdirde gözle görülür değişimlerin farkına varacaksınız.

Editör: Merve Kiraz