Şaheser yemeklerin ortaya çıkarıldığı mutfaklarda ne kadar deneyimli olunursa olunsun her zaman öğrenilecek deneyimlenecek bir şeyler bulunur. 
İşte mutfakta bilmeniz gereken, oldukça pratik bilgiler;

1-Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kaseye su koyarak içine yumurtaları bırakın. Yumurtalar kaseye konulduğunda hemen yüzeye çıkıyorsa bayat olduğunu anlayabilirsiniz. 

2-Soğanları doğramadan önce kesme tahtasına ve bıçağa limon ya da limon suyu sürün böylece gözleriniz yanmadan ve ağlamadan soğan doğrayabilirsiniz.

3-Mikserin kek harcını her tarafa sıçratmaması için plastik tabağı iki tarafından delerek mikserin iki parçasından geçirin. Böylece tabağı mikserin kapağı olarak kullanabilirsiniz. 

4-Ispanak, marul gibi yeşilliklerin ilk günkü gibi kalması için aralarına kâğıt havlu koyarak bir kaba yerleştirin. 

5-Tencere ve tavalardaki yağ lekelerini kolayca çıkarmak için inatçı yağ lekesi olan tencereye biraz su ve sirke ekleyerek kaynatın.

Renklerin sarıdan kırmızıya yolculuğu: Sonbaharda mutlaka görmeniz gereken yerler Renklerin sarıdan kırmızıya yolculuğu: Sonbaharda mutlaka görmeniz gereken yerler

6-Avokadonun çürümesini engellemek için sakladığınız kaba çeyrek soğan koyun.

7-Cipsler gibi kahvaltılık gevreklerin de kutusunu açıp ağzını kapatmazsanız kısa sürede bayatlarlar. Böyle bir durumla karşılaşırsanız kahvaltılık gevreğinizi pişirme kağıdı üzerine dizin ve fırında 375 derecede 5-10 dakika kadar pişirin.

8- Yarım kalan soğanın çürümesini engellemek ve daha taze tutmak için kestiğiniz tarafına katı yağ sürün.

9-Tavuğu kolayca didiklemek için haşlanmış tavuk göğüslerini miksere koyun ve en düşük seviyede çırpın.

10-Domatesleri kolayca soymak için, sıcak suda 1-2 dakika bekletin.

11-Yeşillikleri doğrarken bıçağa yapışmamaları ve işinizi zorlaştırmamaları için üzerine bir tutam tuz serpin.

12-Eti tavada pişirirken ateşteki tavayı hafifçe sallayın etler hareket ediyorsa piştiği anlamına gelir artık ters çevirebilirsiniz.

13- Şeffaf renkteki buz küpleri için suyu önce kaynatın ardından kalıplara koyarak dondurun. Böylece buzların şeffaf olmasını sağlayabilirsiniz. 

14-Çok çabuk bozulabilen salataların kararmaması, solmaması için salatanın içine buz küpleri koyun. Böylelikle yeşillikler taze kalmasını sağlayabilirsiniz. 

15-Mantarların tadını kaybetmesini istemiyorsanız onları nemli bir kağıt havluyla ya da yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin.

Editör: Sena ERDOĞAN