Besin değeri ve lezzeti sayesinde mutfakların vazgeçilmezi olan tavuk etini pek çok kişi pişirmeden önce yıkayarak temizlemeyi tercih ediyor. Ancak uzmanlar tavuğu yıkamanın doğru olmadığını belirtiyor.

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Tavuk eti tüketirken dikkat edilmesi gereken kurallar var. Bunlardan biri üzerinde bulunan son kullanma tarihine dikkat etmek ve güvenilir yerlerden almak. Tavuk eti satın alındıktan hemen sonra mümkün olduğu en kısa sürede tüketilmeli ya da soğuk zincir bozulmadan muhafaza edilmeli. Ürün eve gelene kadar çözünmüşse tekrar dondurmadan mutlaka tüketilmeli.

Uzmanlar tavuk etinin pişirilmeden önce mutfak tezgahı ve malzemelerine teması mümkün olduğunca engellenerek doğrudan tencereye alınmasının doğru olduğunu söylüyor. Çiğ tavuk pişirilmeden önce yıkanmamalıdır. Çünkğ bu zehirli maddelerin daha çok ortaya çıkmasına sebep oluyor. Tavuk eti zaten piştiğinde hijyeni sağlayacak şekilde bakteriler ölecektir.

Kırmızı etin de tavuk eti gibi sıcak suyla yıkanmaması önemli. Eğer kırmızı ete sıcak su temas ederse bu etin üst tabakasının pişmesine yol açıyor. Bu da etin normal pişme seviyesinde pişerken tadının bozuk çıkmasına sebep olur, ayrıca bakterilerden temizlenmeyeceğinden istediğiniz hijyen sağlanmaz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu