Uzmanlar sıcak havalarda vücudun su kaybının önlenmesinin önemine sık sık vurgu yapıyor. Öte yandan vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için su dışında da tüketilebilecek içecekler var. Bunlardan biri de süt.

Türkiye'de hava sıcaklıkları rekor seviyelerde. Ağustos ayıyla birlikte sıcak havanın etkisi daha fazla hissedilecek. Durum böyle olunca sıcak ve aşırı nem vücut sağlığını olumsuz etkiliyor.

Uzmanlar aşırı sıcaklardan korunmak ve sıvı kaybını önlemek için bol su tüketilmesine vurgu yapıyor. Ortalama 8-10 bardak su içmenin uygun olduğunu belirten uzmanlar aşırı sıcaklarda bunun artabileceğini söylüyor. Bol sıvı için tabi ki ilk akla gelen su. Ancak süt içmekte oldukça faydalı. İşte detaylar…

SIVI KAYBINA KARŞI SÜT

Yaz aylarında su kadar vücudun sıvı ihtiyacını karşılayan bir başka içecek daha var. Süt de en az su kadar dehidrasyon riskini azaltabilir.

Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız

Uzmanlar sıcak havalarda süt tüketiminin de en az su kadar sıvı istiyacını karşılamada önemli olduğunu söylüyor. Sütün yanı sıra karpuz, Hindistan cevizi suyu, salatalık gibi yiyecek ve içeceklerinde faydası konuşuluyor.

Süt, kalsiyum ve D vitamini bakımından zengin bir besin kaynağı. Bu mineraller kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur. Vücudun kas ve doku onarıımı için gerekli olan yüksek kaliteli proteinler içerir.

Süt, karbonhidrat ve protein içerdiği için enerji de sağlar. Bu sizin yaşadığınız yaz yorgunluğuna da etki edebilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu