Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası bu gün yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Şehir dışından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibinin de katıldığı kurdele kesim töreni saat 17.00 sıralarında yapıldı. Edilen Duaların ardından kurdele kesim törenine katılan protokol üyeleri binayı gezdikten sonra konferans salonunda bir araya geldi. 

İlk olarak ev sahibi olarak Erzincan TSO başkanı Ahmet Tanoğlu konuştu. Bu binayı inşa ederek çözüm odaklı ve Erzincan için bir vizyon ortaya koyduklarını belirten Tanoğlu'nu, Erzincan'ın yetiştirdiği değerlerden Yıldırım Akbulut'un kızı olan TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca'nın konuşması takip etti.

Erzincan’da afet ve acil durum için toplanma alanları belirlendi Erzincan’da afet ve acil durum için toplanma alanları belirlendi

Kırca, babası gibi Erzincan sevdalısı bir kişi olan Tanoğlu'na icraatlerinden dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Bekir Aksun ile Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Ahmet Tanoğlu'na yeni hizmet binası için verdiği emekten ötürü teşekkür etti. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erzincan TSO yeni hizmet binasının açılışı için Erzincan’a geldi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Öncelikle burada gördüğüm bu güzel ortamı vurgulamak istiyorum. Valimiz, vekilimiz, belediye başkanımız aramızda. Bu aslında bizim için büyük bir onur. Türkiye’de ben gezerken gördüğüm bir manzara var; marka olmuş şehirlerin arkasında farklı farklı siyasi görüşten de olsa, farklı dünya görüşünden de olsa, farklılıklar eğer bir şehirde bir araya gelebiliyorsa o şehirler marka şehir oluyor. Erzincan atılan her doğru adımı destekler. Kamu ve özel sektör eğer birlikte hareket edebiliyorsa başarı öyle geliyor. Her şehrimizin örnek alması gereken bu tablodur. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası şehrimize yakışan, üyesine en iyi hizmet vermeyi amaçlayan böyle bir hizmet binası yapmış olmasından dolayı ben gurur duyuyorum. Aslında Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Erzincan’ın kültüründen tarihine ticaretin ne kadar önemli olduğunun en bariz göstergesidir. Eğer tarihine bakarsanız Erzincan’daki Ticaret ve Sanayi Odası cumhuriyetimiz ile yaşıt.  Bir asrı tamamlamış vaziyette.  Erzincan ekonomisine yön veren böyle bir milli kurumumuz olduğundan dolayı ben gurur duyuyorum. Odamızın tarihine yakışan bu güzel eserleri kazandırdıkları için oda meclisi üyesi kardeşlerime, yönetim kuruluna, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu’na, meclis başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. 

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ise "İnsanlar gelirler, yaşarlar ve göçer giderler. Geriye sadece hikâyeleri kalır. Gerçekten bir insanın çocuklarına bırakacak en büyük miras budur. Bence bugün Ahmet Tanoğlu, kendi çocuklarına, torunlarına, bence Allah’ın herkese nasip etmeyeceği bir miras bırakıyor. Ben huzurlarınızda Ahmet beyi yürekten tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

 Erzincan Tso Açılış Töreni 1 1576X1050 Ahmet Tanoğlu 1576X1050

Rifat Hisarcıklıoğlu 1576X1050

Biz de dogugazetesi.com ailesi olarak emek kişisel servetinden para harcayarak Erzincan'a bir yatırım yapan herkes için olduğu gibi Ahmet Tanoğlu'nu, Ticaret Odasının değerli yönetim kurulu üyelerine ve emeği çok olan çalışanlarıne tebriklerimizi sunuyoruz. 

Editör: Mücahit Özdemir