İşte sadece 2 malzeme ile hazırlanan, şifası dillere destan o mucize…

Beraber tüketildiğinde sağlık açısından birçok fayda sağlayan yoğurt ve kuru kayısı oldukça şifalı. Protein, probiyotikler, kalsiyum ve B vitaminleri açısından zengin olan ve sindirim sağlığını destekleyen yoğurt bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kuru kayısı ise, lif, A vitamini, potasyum, demir ve antioksidanlar açısından oldukça zengin bir besin.

Bu ikisinin birleşmesiyle sindirim sisteminden cilt sağlığına pek çok konuda sağlığa fayda sağlanır. Bu karışımın faydaları neler?

BAĞIRSAKLARI BOŞALTIR, SİNDİRİMİ DESTEKLER

Probiyotik zengini olan yoğurt, bağırsaklarda faydalı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Öte yandan kuru kayısı bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bağırsakların bağışıklık sistemi ile ilişkisi çok net biliniyor. Bu iki karışında bulunan maddeler vücudu hastalıklara karşı koruyarak bağışıklık fonksiyonlarını destekler.

KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yoğurdun kalsiyum ve D vitamini olması sayesinde kemikler üzerinde etkisi büyük. Yoğurtta bulunan kalsiyum ve kuru kayısıda bulunan potasyum kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. Yoğurt ve kuru kayısı karışımı, kemik erimesi (osteoporoz) riskini azaltmaya ve kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

ENERJİK OLMAYI SAĞLAR

Kuru kayısı karbonhidrat ve şeker açısından oldukça zengin. Yoğurt ise protein zengini. Bu ikisinin birleşmesi sayesinde enerji üzerimi çoğalır.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Bu karışım, çinko, B ve A vitaminleri ve probiyotikler içerir. Bu bileşenler sayesinde cilt dengesi korunur ve yenilenir. Öte yandan nemli görünmesini sağlar.

Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Kuru kayısı, içeriğinde beta-karoten ve A vitamini içeriyor. A vitamini, gözlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olurken gece körlüğü gibi görme problemlerini önler. Yoğurt ise B vitaminleri içerir, bu da göz hücrelerinin sağlığını destekler.

YOĞURT VE KURU KAYISI KARIŞIMI TARİFİ

Malzemeler:

1 kase yoğurt

3-4 adet doğranış kuru kayısı

Yapılışı:

1 kase yoğurt içerisine 4-5 adet kuru kayısıyı doğrayarak karıştırın ve tükerin. Bu kadar basit. İkisini birleştirerek blenderdan da geçirebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu