Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğu beyaz perdeye aktarılıyor. Animasyon şeklinde hazırlanan film üçleme şeklinde çekilecek. Bu üçlemenin ilki 25 Ekimde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Senaryosu Ali Hakan Kaya ve Sinem Doğangönül tarafından yazılan; H. Sinan Güngör, Halil Öztürk, İbrahim Turalı tarafından yönetilen "Mustafa"nın seslendirme kadrosunda Altan Erkekli, Yaprak Onat, Elif Gizem Aykul, Filiz Yiğitbaşı, Bülent Çiftçi, Emre Başer, Tuna Çepa yer alıyor.

"Mustafa" nın konusu

Beyazperde.com’un haberine göre Filmde Küçük Mustafa'nın zamanla zihnine yerleşen asker olma hayali ve bu hayale ulaşma serüveni, günümüzde yaşayan 8 yaşındaki Kemal’e ilham oluyor. Mustafa’nın hikayesi, Kemal’in 85 yaşındaki dedesi Arif’in dilinden anlatılıyor.

Büyüyünce astronot olmak isteyen Kemal’in hayalleri ailesi tarafından desteklenmez. Anne ve babası oğullarının ileriki yaşlarda hayal kırıklığına uğramaması için ulaşabileceği hedefler belirlemesini istemektedir ancak Kemal astronot olma hayalini içinden atamaz.

Kemal’in annesi, oğlunun içindeki mutsuzluğu sezerek onu daha gerçekçi bir zemine çekeceğine inandığı dedesi Arif'in yanına gönderir. Torununu dinleyen Arif, Mustafa Kemal’in hikayesini anlatmaya başladığında, Kemal kendini onun gibi büyük bir hayali olan ve yine onun gibi hayaline ulaşması zor görünen bir çocuğun dünyasının içinde bulur.

"Mustafa", Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan 4 filmden oluşacak serinin ilk filmi olacak. Atatürk'ün gençlik dönemini anlatan "Mustafa Kemal" filmi 23 Ekim 2026'da, yetişkinlik yıllarını konu alan "Mustafa Kemal Atatürk" filmi 3 Kasım 2028'de ve "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" filmi 1 Kasım 2030'da vizyona girecek.

Son dönemlerin en iyi 5 aksiyon filmi! Son dönemlerin en iyi 5 aksiyon filmi!

Editör: Merve Kiraz