Erzincan’da 81 ilde olduğu gibi şehitler için saygı duruşunda bulundu.

Irak’ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen askerlerimiz için Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması kararını aldı.

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde vatanı için can veren şehitlerimize duyulan saygının göstergesinin ardından Çok üzgün olduklarını belirten okul idarecileri, “Bugün yurt genelinde bütün okullarımızda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunuşuyla derslerimize başlayacağız. Tabii buradaki asıl amaç maddi ve manevi değerlerimizin yanı sıra milli birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu bütün dünyaya göstermektir. Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler, geleceğimizin teminatı diye sürekli sizlere seslenmekteyiz. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Terörün dini, dili ve ırkı yok bunu bilin. Terör, emperyalist, faşist, komünist ve siyonist ülkelerin ve bu zihniyette olan insanların yeryüzünün cenneti olarak bilinen şu Anadolu yarımadasını ve burada yaşayan insanları ele geçirmek için sarf ettikleri büyük bir çabadır. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor ve şehit ailelerimize Allah’tan sabırlar diliyorum” dediler.

 Tüm okullarda gerçekleştirilen bu saygı göstergesi sırasında duygusal anlar yaşandı

Çayın limonsuz içilmediği Erzincan’da limon fiyatı yüzleri güldürdü Çayın limonsuz içilmediği Erzincan’da limon fiyatı yüzleri güldürdü

(İHA) 

Editör: Merve Kiraz